Добар новинар је у служби истине

„Значај новинарске професије је данас већи него икада, јер добар новинар пише о ономе што многи не желе да говоре“ – истакао је Говедарица.

Република Српска 03.05.2019 | 12:30
Добар новинар је у служби истине
Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица упутио је честитку свим медијима и новинарима поводом 3. маја, свјетског Дана слободе медија.

„Значај новинарске професије је данас већи него икада, јер добар новинар пише о ономе што многи не желе да говоре. Због своје преданости истини, новинари су изложени притисцима са којим се сусрећу готово свакодневно. Зато сви релевантни ауторитети у друштву треба да стану у одбрану ове важне друштвене институције, чија је слобода у раду један о предуслова изградње демократског друштва“ – истакао је Говедарица.

Говедарица је нагласио да се мора учинити све како би се новинари у обављању својих свакоданевних дужности осјећали сигурно и заштићено.

„Препознавање важних друштвених проблема, њихово кандидовање на дневни ред за рјешавање пред политичке ауторитете и свакодневно стремљење истини и правди главни су мотиви одговорног новинарског рада којих се присјећамо и овог 3. маја. Зато је моћ и одговорност слободног новинарства данас већа него икада“ – казао је Говедарица.

Предсједник СДС-а је рекао да је свјестан тешких услова у коме новинари обављају своје дужности поготово оних којих се тичу радно-правног статуса као и непријатности са којима се сусрећу свакодневно.

„Важну одговорност у процесу информисања јавности Републике Српске треба да има Радио-телевизија Републике Српске и новинска агенција СРНА као јавни сервиси грађана. Због тога је важно да управо ови медији у свом раду посебно воде рачуна о основним постулатима етичности и стручности у новинарству“ – закључио је Говедарица.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Рум плоцица

03.05.2019 11:38

Добар новинар у слузби друства а добар политицар у доброј фотељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

03.05.2019 13:13

У каквој је фотељи Вукота?

Name

Тугб

03.05.2019 14:00

А ком значи и треба истина у БиХ....

Name

Рум плоцица

03.05.2019 14:38

За Ас. У удобној, како и прилици сваком добром домацем политицару.