Dobar novinar je u službi istine

„Značaj novinarske profesije je danas veći nego ikada, jer dobar novinar piše o onome što mnogi ne žele da govore“ – istakao je Govedarica.

Republika Srpska 03.05.2019 | 12:30
Dobar novinar je u službi istine
Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica uputio je čestitku svim medijima i novinarima povodom 3. maja, svjetskog Dana slobode medija.

„Značaj novinarske profesije je danas veći nego ikada, jer dobar novinar piše o onome što mnogi ne žele da govore. Zbog svoje predanosti istini, novinari su izloženi pritiscima sa kojim se susreću gotovo svakodnevno. Zato svi relevantni autoriteti u društvu treba da stanu u odbranu ove važne društvene institucije, čija je sloboda u radu jedan o preduslova izgradnje demokratskog društva“ – istakao je Govedarica.

Govedarica je naglasio da se mora učiniti sve kako bi se novinari u obavljanju svojih svakodanevnih dužnosti osjećali sigurno i zaštićeno.

„Prepoznavanje važnih društvenih problema, njihovo kandidovanje na dnevni red za rješavanje pred političke autoritete i svakodnevno stremljenje istini i pravdi glavni su motivi odgovornog novinarskog rada kojih se prisjećamo i ovog 3. maja. Zato je moć i odgovornost slobodnog novinarstva danas veća nego ikada“ – kazao je Govedarica.

Predsjednik SDS-a je rekao da je svjestan teških uslova u kome novinari obavljaju svoje dužnosti pogotovo onih kojih se tiču radno-pravnog statusa kao i neprijatnosti sa kojima se susreću svakodnevno.

„Važnu odgovornost u procesu informisanja javnosti Republike Srpske treba da ima Radio-televizija Republike Srpske i novinska agencija SRNA kao javni servisi građana. Zbog toga je važno da upravo ovi mediji u svom radu posebno vode računa o osnovnim postulatima etičnosti i stručnosti u novinarstvu“ – zaključio je Govedarica.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rum plocica

03.05.2019 11:38

Dobar novinar u sluzbi drustva a dobar politicar u dobroj fotelji.

ODGOVORITE
Name

As

03.05.2019 13:13

U kakvoj je fotelji Vukota?

Name

Tugb

03.05.2019 14:00

A kom znači i treba istina u BiH....

Name

Rum plocica

03.05.2019 14:38

Za As. U udobnoj, kako i prilici svakom dobrom domacem politicaru.