Потребни су нам слободни медији

"Желим да одам признање и захвалност свима који неуморно трагају за истином, суочавају се са огромним изазовима ризикујући чак и властите животе, чврсто се држећи високих професионалних стандарда и чувајући част професије", истакао је Бореновић у честитки новинарима, уредницима, удружењима новинара у Републици Српској и БиХ и запосленим у средствима информисања поводом 3. маја, Међународног дана слободе медија.

Република Српска 03.05.2019 | 11:51
Потребни су нам слободни медији
Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић честитао је новинарима, уредницима, удружењима новинара у Републици Српској и БиХ и запосленим у средствима информисања 3. мај, Међународни дан слободе медија.

"Слобода изражавања је једно од основних људских права, а слободни, одговорни и непристрасни медији су темељ сваког демократског друштва", указао је Бореновић и додао:

"Одговорност за слободу медија у Републици Српској је данас најмање на плећима новинара. Политички и економски притисци, кршење бројних закона и злоупотребе јавних ресурса, довели су до тога да многи новинари раде у изузетно тешким условима. Стога, ми који се налазимо с друге стране медијског огледала, свако у границама својих могућности и овлаштења, морамо учинити све да олакшамо рад новинарима".

Он је оцијенио да живимо у времену када је притисак на медије све већи, те указао да су значајни сваки појединац и медији који су истрајни у слободи изражавања ријечи и мишљења.

"Желим да одам признање и захвалност свима који неуморно трагају за истином, суочавају се са огромним изазовима ризикујући чак и властите животе, чврсто се држећи високих професионалних стандарда и чувајући част професије.

Сви заједно морамо учинити све да вашој, одговорној и тешкој професији буде враћен углед и да се поправи ваш положај у друштву. Искрено подржавам сваку борбу боља права и неометано обављање ваше изузетно друштвено одговорне професије", рекао је Бореновић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ђорђе

03.05.2019 09:56

Браниславе, данас је свјетски дан слободе медија, а у Републици Срској је петак. До ослобођења...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

03.05.2019 10:14

Ма пусти слободи медија тога нема нити це бити,ста казете на мерхаба аскер!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

03.05.2019 10:25

То је слобода поздрављања. Војници су требали одговорити: “мерхаба бедел НАТО". Бедел значи неко ко мијења војника, овдје НАТО војника, Е, Додик. Поздрав свим добрим људима...

Name

ре

03.05.2019 10:43

Ста се ви цудите од некога ко је продао Јасеновацку градју, продао Брцко, преносио све могуце надлезности и сада када поздравља аскере - па има он своје приватне аскере, то су они параветерани Дуска Вукотица.

Name

Вељо

03.05.2019 10:52

Па Зељка је рекла да имамо слободне медије.

ОДГОВОРИТЕ