Potrebni su nam slobodni mediji

"Želim da odam priznanje i zahvalnost svima koji neumorno tragaju za istinom, suočavaju se sa ogromnim izazovima rizikujući čak i vlastite živote, čvrsto se držeći visokih profesionalnih standarda i čuvajući čast profesije", istakao je Borenović u čestitki novinarima, urednicima, udruženjima novinara u Republici Srpskoj i BiH i zaposlenim u sredstvima informisanja povodom 3. maja, Međunarodnog dana slobode medija.

Republika Srpska 03.05.2019 | 11:51
Potrebni su nam slobodni mediji
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović čestitao je novinarima, urednicima, udruženjima novinara u Republici Srpskoj i BiH i zaposlenim u sredstvima informisanja 3. maj, Međunarodni dan slobode medija.

"Sloboda izražavanja je jedno od osnovnih ljudskih prava, a slobodni, odgovorni i nepristrasni mediji su temelj svakog demokratskog društva", ukazao je Borenović i dodao:

"Odgovornost za slobodu medija u Republici Srpskoj je danas najmanje na plećima novinara. Politički i ekonomski pritisci, kršenje brojnih zakona i zloupotrebe javnih resursa, doveli su do toga da mnogi novinari rade u izuzetno teškim uslovima. Stoga, mi koji se nalazimo s druge strane medijskog ogledala, svako u granicama svojih mogućnosti i ovlaštenja, moramo učiniti sve da olakšamo rad novinarima".

On je ocijenio da živimo u vremenu kada je pritisak na medije sve veći, te ukazao da su značajni svaki pojedinac i mediji koji su istrajni u slobodi izražavanja riječi i mišljenja.

"Želim da odam priznanje i zahvalnost svima koji neumorno tragaju za istinom, suočavaju se sa ogromnim izazovima rizikujući čak i vlastite živote, čvrsto se držeći visokih profesionalnih standarda i čuvajući čast profesije.

Svi zajedno moramo učiniti sve da vašoj, odgovornoj i teškoj profesiji bude vraćen ugled i da se popravi vaš položaj u društvu. Iskreno podržavam svaku borbu bolja prava i neometano obavljanje vaše izuzetno društveno odgovorne profesije", rekao je Borenović.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Đorđe

03.05.2019 09:56

Branislave, danas je svjetski dan slobode medija, a u Republici Srskoj je petak. Do oslobođenja...

ODGOVORITE
Name

R

03.05.2019 10:14

Ma pusti slobodi medija toga nema niti ce biti,sta kazete na merhaba asker!?

ODGOVORITE
Name

Đorđe

03.05.2019 10:25

To je sloboda pozdravljanja. Vojnici su trebali odgovoriti: “merhaba bedel NATO". Bedel znači neko ko mijenja vojnika, ovdje NATO vojnika, E, Dodik. Pozdrav svim dobrim ljudima...

Name

re

03.05.2019 10:43

Sta se vi cudite od nekoga ko je prodao Jasenovacku gradju, prodao Brcko, prenosio sve moguce nadleznosti i sada kada pozdravlja askere - pa ima on svoje privatne askere, to su oni paraveterani Duska Vukotica.

Name

Veljo

03.05.2019 10:52

Pa Zeljka je rekla da imamo slobodne medije.

ODGOVORITE