Тадић понуђен Реалу! Ипак је изабран Јовић...!

Само један Србин ће прећи у Краљевски клуб!

Фудбал 03.05.2019 | 22:30
Тадић понуђен Реалу! Ипак је изабран Јовић...!
Како се ближи почетак прелазног рока, тако и Реал Мадрид добија све више понуда са разних страна. Очекују се велике промене у играчком кадру Краљевског клуба после катастрофалне сезоне, а свесни су тога и агенти широм Европе, па затрпавају Мадриђане понудама за разне играче.

Један од понуда која је недавно дошла на адресу Реал Мадрида је носила име Душана Тадића.

Мадридска Марка открива да су агенти српског фудблера пре неколико недеља контактирали Реал и понудили му Тадића. Играча којег је Реал врло добро упознао. Тадић је усред Мадрида очитао час фудбала Реалу у осмини финала, са две асистенције и голом га избацио из Лиге шампиона, а мадридска публика је била одушевљена партијом српског аса.

Истовремено је Реал дошао у ситуацију да тражи нападача за следеће лето и Тадићеви менаџери су понудили свог клијента као опцију. Србин игра сезону живота у Ајаксу са 34 гола и 21 асистенцијом, у Лиги шампиона је показао да је и човек за велике утакмице, али Реал има друге планове. Мадриђани су се захвалили на понуди уз образложење да је Тадић сјајан играч, али да се не уклапа у њихове планове. Иако би могао идеално да се уклопи са Бенземом, иако би Реал могао да га добије за багателну цену од петнаестак милиона евра, проблем су Тадићеве године јер Реал жели млађег играча. Тадић има 30 година и једино због тога се не уклапа у профил нападача каквог Реал тражи.

Истовремено Марка пише да је Тадићев земљак Лука Јовић и даље први избор Реала. Шпиц Ајнтрахта је синоћ сјајним голом против Челсија још једном скренуо пажњу на себе.

Реал очекује да до краја месеца потврди званично трансфер Едена Азара после чега ће све снаге усмерити на довођење Луке Јовића. Марка пише да се Јовичев трансфер у Реал очекује почетком јуна месеца и да се воде преговори око висине обештећења. Ајнтрахт тражи 60.000.000 евра за Србина што је цена коју би Реал мало да редукује.

Ту је и опција да уз новац у супротном смеру крене и неко од Реалових млађих нападача и замени Јовићау Франкфурту. У оптицају су Раул де Томас који блиста у Рајо Ваљекану и „Реалов Ибрахимовић“ Педро Дијазиз Б тима. Цена им је различита, Реал не жели ниједног да изгуби и потпуно и хоће да се осигура повратним клаузулама. Ајнтрахту не иде у прилог позајмица без права откупа, тако да ће преговори око Јовића трајати док се не исцрпе све опције и око тога ко ће га заменити.

Додуше, Реал не би требало да отеже превише. Марка пише да су Барселона и Бајерн и даље заинтересовани за Јовића иако покушавају да то не покажу у јавности. Нико Ковач жели жарко Јовића у Минхену, док Барса и даље нема опцију за нападача, па ће морати да уђе у лицитацију за српског нападача којег је желела да добије 40.000.000 евра.  

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар