Tadić ponuđen Realu! Ipak je izabran Jović...!

Samo jedan Srbin će preći u Kraljevski klub!

Fudbal 03.05.2019 | 22:30
Tadić ponuđen Realu! Ipak je izabran Jović...!
Kako se bliži početak prelaznog roka, tako i Real Madrid dobija sve više ponuda sa raznih strana. Očekuju se velike promene u igračkom kadru Kraljevskog kluba posle katastrofalne sezone, a svesni su toga i agenti širom Evrope, pa zatrpavaju Madriđane ponudama za razne igrače.

Jedan od ponuda koja je nedavno došla na adresu Real Madrida je nosila ime Dušana Tadića.

Madridska Marka otkriva da su agenti srpskog fudblera pre nekoliko nedelja kontaktirali Real i ponudili mu Tadića. Igrača kojeg je Real vrlo dobro upoznao. Tadić je usred Madrida očitao čas fudbala Realu u osmini finala, sa dve asistencije i golom ga izbacio iz Lige šampiona, a madridska publika je bila oduševljena partijom srpskog asa.

Istovremeno je Real došao u situaciju da traži napadača za sledeće leto i Tadićevi menadžeri su ponudili svog klijenta kao opciju. Srbin igra sezonu života u Ajaksu sa 34 gola i 21 asistencijom, u Ligi šampiona je pokazao da je i čovek za velike utakmice, ali Real ima druge planove. Madriđani su se zahvalili na ponudi uz obrazloženje da je Tadić sjajan igrač, ali da se ne uklapa u njihove planove. Iako bi mogao idealno da se uklopi sa Benzemom, iako bi Real mogao da ga dobije za bagatelnu cenu od petnaestak miliona evra, problem su Tadićeve godine jer Real želi mlađeg igrača. Tadić ima 30 godina i jedino zbog toga se ne uklapa u profil napadača kakvog Real traži.

Istovremeno Marka piše da je Tadićev zemljak Luka Jović i dalje prvi izbor Reala. Špic Ajntrahta je sinoć sjajnim golom protiv Čelsija još jednom skrenuo pažnju na sebe.

Real očekuje da do kraja meseca potvrdi zvanično transfer Edena Azara posle čega će sve snage usmeriti na dovođenje Luke Jovića. Marka piše da se Jovičev transfer u Real očekuje početkom juna meseca i da se vode pregovori oko visine obeštećenja. Ajntraht traži 60.000.000 evra za Srbina što je cena koju bi Real malo da redukuje.

Tu je i opcija da uz novac u suprotnom smeru krene i neko od Realovih mlađih napadača i zameni Jovićau Frankfurtu. U opticaju su Raul de Tomas koji blista u Rajo Valjekanu i „Realov Ibrahimović“ Pedro Dijaziz B tima. Cena im je različita, Real ne želi nijednog da izgubi i potpuno i hoće da se osigura povratnim klauzulama. Ajntrahtu ne ide u prilog pozajmica bez prava otkupa, tako da će pregovori oko Jovića trajati dok se ne iscrpe sve opcije i oko toga ko će ga zameniti.

Doduše, Real ne bi trebalo da oteže previše. Marka piše da su Barselona i Bajern i dalje zainteresovani za Jovića iako pokušavaju da to ne pokažu u javnosti. Niko Kovač želi žarko Jovića u Minhenu, dok Barsa i dalje nema opciju za napadača, pa će morati da uđe u licitaciju za srpskog napadača kojeg je želela da dobije 40.000.000 evra.  

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar