Гуаидо: Војска да напусти Мадура

Венецуелански опозициони лидер Јуан Гуаидо позвао је на "мирне" демонстрације испред војних база да би се војсци упутио захтјев да напусти предсједника Николаса Мадура.

Свијет 03.05.2019 | 10:05
Гуаидо: Војска да напусти Мадура
"Субота 4. мај: мирна национална мобилизација ка главним војним јединицама да би оне пришле уставу", твитовао је Гуаидо. 

Тај опозициони лидер, предсједник парламента који се у јануару на митингу прогласио за предсједника државе, у уторак је позвао војску на побуну против социјалистичке владе.

(Бета)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мј.

03.05.2019 08:45

Сто си се сакрио под сљиву са то јада од телохранитеља а и сниматељ је могао приказати мало сиру околину да видимо те силне присталице демократије.Такав мацин преузимања власти нигдје висе не пролази.Морате са менторима смислити несто ново јер нисте се помакли из деведесетих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МЈ

03.05.2019 10:12

сто те прице не одес прицати народу у Венецуели, дрзави пребогатој нафтом а у којој влада биједа као у Републици Српској?

Name

РЕ МЈ.

03.05.2019 09:32

ТО ТИ ПРАВИС ПАРАЛЕЛУ ИЗМЕДЈУ МАДУРА И ДОДИКА. УХЉЕБ. ДОДИКОВ ДУПЕЛИЗАЦ, ПРЕПОЗНАЈЕС СЕ ЛАКО. САМО ДАВЗНАС КАКО СВИЈЕТСКИ МОЦНИЦИ ОДЛУЦЕ ТАКО ЦЕ БИТИ. ДОК ДОДИК БУДЕ НАМА ЈЕДНО ПРИЦАО (КАКО ЈЕ ВЕЛИКИ СРБИН И ЦУВАР РС) А У СТВАРНОСТИ ЛИЗАО ДУПЕ (КАО ЈУЦЕ ЕРДОГАНУ) СВЈЕТСКИМ МОЦНИЦИМА ,ДО ТАД МОЗЕ КРАСТИ ИЗБОРЕ И БИТИ НА ВЛАСТИ. КАД СЕ УСПРОТИВИ АМЕРИКАНЦИМА ,КАО МАДУРО, НЕЦЕБГА ВИСЕ БИТИ. ЗА ТЕБЕ ЈЕ ТО ВИСА МАТЕМАТИКА ЈЕР ТИ НЕВИДИС ДАЉЕ ОД РТРСа, АЛИ МОЗДА НЕКО ОД УХЉЕБЉЕНИХ ПАЦОВА ПОПУТ ТЕБЕ СХВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мј.

03.05.2019 10:18

Пријатељу мој ако је за тебе ово демократија сто ради Гваидо и његови ментори онда си ти.прави ,њихов,плаценик.Венецуела посједује тридесетогодисмје резерве нафте за цијели свијет да се нигдје ни кап не произведе и засто мислис да су твоје демократе бас навалили на њу.А сто ви у свему видите Додика то је доказ да бисте вољели бити као он кер он води исправну политику а да није тако небисте ви плаценици и васи ментори врсили толики притисак на њега.Медјутим вецина народа се немозе купити као ви зато и побједјује вец дванаест година.

Name

Ре МЈ

03.05.2019 10:36

о томе се и ради, дрзава пребогата нафтом а народ зиви биједније цак него и ми у Републици Српској. А то да је Додикова политија исправна, то се види сваки дан по томе сто људи бјезе из властите дрзаве.

Name

нико никановиц

04.05.2019 10:27

Велика акција недвојбено!? Само неуспјесна, не зато сто народ не зели промјене него зато сто промјене диктирају други а не народ Венезуеле. За промјене су сигурно сви у тој дрзави, проблем је само у којем правцу. Промјене су то цега се многи боје, ста це тада бити? Ако сам био за ове а на власт додју они, ако сам био за оне а на власт додју ови, ако сам мијења мисљење па био за ове или оне, ако нисам имао мисљење уопсте и нисам био ни за коју страну? Ста онда? И једни и други це направити такозвану лустрацију, или поцети истразивати, прво це испастати они мали (губице посао ако су подрзавали мадура, добице посао ако су подрзавали гуаида, они који нису подрзавали нокога це морати цекати). За велике це се правити судски прозеси, мозда специјални судови. Статути за те судове це се специјално писати, ко це их писати? А све це бити како народ хоце, мало сутра! Па и Мадуро се највисе боји промјена, и његови министри сасвим сигурно. Неки су американцима обецали да це промијенити страну а сада то нису урадили, како це послије проци сто то нису урадили? Имена и позиције се вец знају. Или су били непослусни па их американци сада идентификују да би се мадуро на њима светио? Политика је прљава, свјетска политика је страсно прљава. Демократија је средство коректуре, промјене редовно тако да нико не буде дуго на власти, јер сто дузе на власто то висе се "укопава".

ОДГОВОРИТЕ