Guaido: Vojska da napusti Madura

Venecuelanski opozicioni lider Juan Guaido pozvao je na "mirne" demonstracije ispred vojnih baza da bi se vojsci uputio zahtjev da napusti predsjednika Nikolasa Madura.

Svijet 03.05.2019 | 10:05
Guaido: Vojska da napusti Madura
"Subota 4. maj: mirna nacionalna mobilizacija ka glavnim vojnim jedinicama da bi one prišle ustavu", tvitovao je Guaido. 

Taj opozicioni lider, predsjednik parlamenta koji se u januaru na mitingu proglasio za predsjednika države, u utorak je pozvao vojsku na pobunu protiv socijalističke vlade.

(Beta)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Mj.

03.05.2019 08:45

Sto si se sakrio pod sljivu sa to jada od telohranitelja a i snimatelj je mogao prikazati malo siru okolinu da vidimo te silne pristalice demokratije.Takav macin preuzimanja vlasti nigdje vise ne prolazi.Morate sa mentorima smisliti nesto novo jer niste se pomakli iz devedesetih.

ODGOVORITE
Name

Re MJ

03.05.2019 10:12

sto te price ne odes pricati narodu u Venecueli, drzavi prebogatoj naftom a u kojoj vlada bijeda kao u Republici Srpskoj?

Name

RE MJ.

03.05.2019 09:32

TO TI PRAVIS PARALELU IZMEDJU MADURA I DODIKA. UHLJEB. DODIKOV DUPELIZAC, PREPOZNAJES SE LAKO. SAMO DAVZNAS KAKO SVIJETSKI MOCNICI ODLUCE TAKO CE BITI. DOK DODIK BUDE NAMA JEDNO PRICAO (KAKO JE VELIKI SRBIN I CUVAR RS) A U STVARNOSTI LIZAO DUPE (KAO JUCE ERDOGANU) SVJETSKIM MOCNICIMA ,DO TAD MOZE KRASTI IZBORE I BITI NA VLASTI. KAD SE USPROTIVI AMERIKANCIMA ,KAO MADURO, NECEBGA VISE BITI. ZA TEBE JE TO VISA MATEMATIKA JER TI NEVIDIS DALJE OD RTRSa, ALI MOZDA NEKO OD UHLJEBLJENIH PACOVA POPUT TEBE SHVATI.

ODGOVORITE
Name

Mj.

03.05.2019 10:18

Prijatelju moj ako je za tebe ovo demokratija sto radi Gvaido i njegovi mentori onda si ti.pravi ,njihov,placenik.Venecuela posjeduje tridesetogodismje rezerve nafte za cijeli svijet da se nigdje ni kap ne proizvede i zasto mislis da su tvoje demokrate bas navalili na nju.A sto vi u svemu vidite Dodika to je dokaz da biste voljeli biti kao on ker on vodi ispravnu politiku a da nije tako nebiste vi placenici i vasi mentori vrsili toliki pritisak na njega.Medjutim vecina naroda se nemoze kupiti kao vi zato i pobjedjuje vec dvanaest godina.

Name

Re MJ

03.05.2019 10:36

o tome se i radi, drzava prebogata naftom a narod zivi bijednije cak nego i mi u Republici Srpskoj. A to da je Dodikova politija ispravna, to se vidi svaki dan po tome sto ljudi bjeze iz vlastite drzave.

Name

niko nikanovic

04.05.2019 10:27

Velika akcija nedvojbeno!? Samo neuspjesna, ne zato sto narod ne zeli promjene nego zato sto promjene diktiraju drugi a ne narod Venezuele. Za promjene su sigurno svi u toj drzavi, problem je samo u kojem pravcu. Promjene su to cega se mnogi boje, sta ce tada biti? Ako sam bio za ove a na vlast dodju oni, ako sam bio za one a na vlast dodju ovi, ako sam mijenja misljenje pa bio za ove ili one, ako nisam imao misljenje uopste i nisam bio ni za koju stranu? Sta onda? I jedni i drugi ce napraviti takozvanu lustraciju, ili poceti istrazivati, prvo ce ispastati oni mali (gubice posao ako su podrzavali madura, dobice posao ako su podrzavali guaida, oni koji nisu podrzavali nokoga ce morati cekati). Za velike ce se praviti sudski prozesi, mozda specijalni sudovi. Statuti za te sudove ce se specijalno pisati, ko ce ih pisati? A sve ce biti kako narod hoce, malo sutra! Pa i Maduro se najvise boji promjena, i njegovi ministri sasvim sigurno. Neki su amerikancima obecali da ce promijeniti stranu a sada to nisu uradili, kako ce poslije proci sto to nisu uradili? Imena i pozicije se vec znaju. Ili su bili neposlusni pa ih amerikanci sada identifikuju da bi se maduro na njima svetio? Politika je prljava, svjetska politika je strasno prljava. Demokratija je sredstvo korekture, promjene redovno tako da niko ne bude dugo na vlasti, jer sto duze na vlasto to vise se "ukopava".

ODGOVORITE