Има ли већег баксуза?!

Миланово најскупље појачање после два меча завршило сезону! Пукли лигаменти, пола године паузе!

Фудбал 03.05.2019 | 13:45
Има ли већег баксуза?!
Немамо дилему који фудбалер је малер сезоне, не само у италијанском, већ и европском фудбалу.

Миланов штопер Матија Калдара је завршио сезону после још једе повреде. Таман када је требало да добије шансу и да покаже зашто су Росонери летос одлучили да им буде најскупље појачање.

Калдара је прошлог лета дошао из Јувентуса у трампи за Бонућија, а процењен је на 35.000.000 евра. Имао је статус једног од најталентованијих италијанских дефанзиваца и пројектован је у штоперском тандему са Ромањолијем за наредних десетак година. Како у Милану, тако и у репрезентацији Италије.

Међутим, чим је дошао у Милан, повредио је мишић. Чекао је на деби до 20. септембра и меча са Диделанжом у Лиги Европе, после чега је уследила нова повреда. У питању је била Ахилова тетва коју је оперисао и морао је на петомесечну паузу. Процес опоравка је дуго трајао, Гатузо га је пажљиво уклапао у први тим и стрпљиво чекао да му пружи шансу. Коначно, пре десетак дана је Калдара заиграо у Купу Италије против Лација, али је замењен после 65 минута у елиминацији Росонера.

Милан је упшао у серију лоших резултата, али и малера. Ромањоли је у прошлом колу зарадио црвени картон, очекивало се да Калдара коначно добије шансу за деби у Серији А против Болоње у тандему са Мусакијом, али данас је стигла нова лоша вест. Калдара је на тренингу повредио колено, пукли су лигаменти колена и на штакама је напустио тренинг камп. Следе операција и пауза од пола године. Какав малер...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар