Ima li većeg baksuza?!

Milanovo najskuplje pojačanje posle dva meča završilo sezonu! Pukli ligamenti, pola godine pauze!

Fudbal 03.05.2019 | 13:45
Ima li većeg baksuza?!
Nemamo dilemu koji fudbaler je maler sezone, ne samo u italijanskom, već i evropskom fudbalu.

Milanov štoper Matija Kaldara je završio sezonu posle još jede povrede. Taman kada je trebalo da dobije šansu i da pokaže zašto su Rosoneri letos odlučili da im bude najskuplje pojačanje.

Kaldara je prošlog leta došao iz Juventusa u trampi za Bonućija, a procenjen je na 35.000.000 evra. Imao je status jednog od najtalentovanijih italijanskih defanzivaca i projektovan je u štoperskom tandemu sa Romanjolijem za narednih desetak godina. Kako u Milanu, tako i u reprezentaciji Italije.

Međutim, čim je došao u Milan, povredio je mišić. Čekao je na debi do 20. septembra i meča sa Didelanžom u Ligi Evrope, posle čega je usledila nova povreda. U pitanju je bila Ahilova tetva koju je operisao i morao je na petomesečnu pauzu. Proces oporavka je dugo trajao, Gatuzo ga je pažljivo uklapao u prvi tim i strpljivo čekao da mu pruži šansu. Konačno, pre desetak dana je Kaldara zaigrao u Kupu Italije protiv Lacija, ali je zamenjen posle 65 minuta u eliminaciji Rosonera.

Milan je upšao u seriju loših rezultata, ali i malera. Romanjoli je u prošlom kolu zaradio crveni karton, očekivalo se da Kaldara konačno dobije šansu za debi u Seriji A protiv Bolonje u tandemu sa Musakijom, ali danas je stigla nova loša vest. Kaldara je na treningu povredio koleno, pukli su ligamenti kolena i na štakama je napustio trening kamp. Slede operacija i pauza od pola godine. Kakav maler...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar