Мадуро поручио: Казнићу издајнике

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро, чији легитимитет оспоравају опозициони вођа Хуан Гваидо и дио његових сународника, позвао је војску да се бори против издајника и пучиста. Поручио је да неће оклијевати да затвори и суди свима које сматра одговорним за неуспјелу војну побуну на коју је позвао Гваидо.

Свијет 02.05.2019 | 22:35
Мадуро поручио: Казнићу издајнике
"Да, ми смо у пуној борби, морал треба да буде на највишем нивоу у овој борби да би се разоружале све издајице, сви пучисти", рекао је Мадуро, окружен војницима.

Он је ово изјавио два дана пошто припадници безбједносних снага нису одговорили на позив Гваида да се побуне против њега. Ипак, Гваидо је позвао на јачање протеста у земљи да би се натјерао Мадуро да оде са власти.

Мадуро тврди да опозиција покушава да изазове крвопролиће у Каракасу од неуспјелог покушаја Гваида да преузме власт:

"Нећу имати никаквих оклијевања када суд нареди да ставим иза решетака одговорне за тај криминални пуч", рекао је Мадуро.

Мадуро, истовремено, тврди и да је државни удар из Бијеле куће организовао Џон Болтон, савјетник за националну безбједност америчког предсједника Доналда Трампа. И према подацима америчког дневника "Вашингтон пост", Трамп говори да Болтон жели да га увуче у рат у Венецуели, а заправо нема жељу за инвазијом, већ се ограничио на пооштравање санкција против венецуеланске војске и Кубе.

"Наредних дана показаћу ко је ковао завјеру и даћу доказе да су то радили, да народ зна ко су издајице и да суд ради свој посао", рекао је Мадуро и додао да "ни меци ни пушке неће омогућити да предсједник марионета влада из предсједничке палате Мирафлорес" у Каракасу.

Полиција Венецуеле је претходног дана на учеснике протеста опозиције у Кмати страшне посљедице.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар