Maduro poručio: Kazniću izdajnike

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro, čiji legitimitet osporavaju opozicioni vođa Huan Gvaido i dio njegovih sunarodnika, pozvao je vojsku da se bori protiv izdajnika i pučista. Poručio je da neće oklijevati da zatvori i sudi svima koje smatra odgovornim za neuspjelu vojnu pobunu na koju je pozvao Gvaido.

Svijet 02.05.2019 | 22:35
Maduro poručio: Kazniću izdajnike
"Da, mi smo u punoj borbi, moral treba da bude na najvišem nivou u ovoj borbi da bi se razoružale sve izdajice, svi pučisti", rekao je Maduro, okružen vojnicima.

On je ovo izjavio dva dana pošto pripadnici bezbjednosnih snaga nisu odgovorili na poziv Gvaida da se pobune protiv njega. Ipak, Gvaido je pozvao na jačanje protesta u zemlji da bi se natjerao Maduro da ode sa vlasti.

Maduro tvrdi da opozicija pokušava da izazove krvoproliće u Karakasu od neuspjelog pokušaja Gvaida da preuzme vlast:

"Neću imati nikakvih oklijevanja kada sud naredi da stavim iza rešetaka odgovorne za taj kriminalni puč", rekao je Maduro.

Maduro, istovremeno, tvrdi i da je državni udar iz Bijele kuće organizovao Džon Bolton, savjetnik za nacionalnu bezbjednost američkog predsjednika Donalda Trampa. I prema podacima američkog dnevnika "Vašington post", Tramp govori da Bolton želi da ga uvuče u rat u Venecueli, a zapravo nema želju za invazijom, već se ograničio na pooštravanje sankcija protiv venecuelanske vojske i Kube.

"Narednih dana pokazaću ko je kovao zavjeru i daću dokaze da su to radili, da narod zna ko su izdajice i da sud radi svoj posao", rekao je Maduro i dodao da "ni meci ni puške neće omogućiti da predsjednik marioneta vlada iz predsjedničke palate Miraflores" u Karakasu.

Policija Venecuele je prethodnog dana na učesnike protesta opozicije u Kmati strašne posljedice.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar