Партизан избјегао шокантан пораз!

Пецарски бројао до 16. . .  Кошаркаши Партизана у другом колу Кошаркашке лиге Србије савладали су Тамиш са 84:80 у утакмици која је била пуна преокрета и узбуђења.  Тамиш био тврд орах Партизану! Панчевци били на корак од сензације у сусрету са освајачем Купа Радивоја Кораћа.  Тамишов рун&гун опасно претио, Партизан неозбиљан! До победе на сув квалитет! Мега једва преко Новог Пазара! Изабраници Дејана Милојевића једва одолели у завршници меча, након што су неколико пута имали 18 поена предности.

Кошарка 02.05.2019 | 21:10
Партизан избјегао шокантан пораз!
Тамиш је показао зубе од самог старта утакмице, показали су да су дошли у Београд да играју кошарку, а не да броје са колико ће разлике изгубити, у чему им је много помогао и одличан проценат шута.

Погодили су неколико везаних тројки и успели да потпуно намуче одбрану Партизана, смењивали су се на дефанзивци на Митровићу и Смиљанићу, али једноставно није било превише успеха за чету Андрее Тринкијерија.

Њих је у мечу колико толико држао Никола Јанковић, као и Марко Пецарски, којима су се прилично брзо прикључили Раде Загорац и Маркус Пејџ и на велики одмор се отишло са тесним резултатом.

Већ стартом трећег квартала, видели смо одличну серију београдског Партизана, неколико погођених тројки, неколико зицера након офанзивних скокова и за тили час су црно бели имали плус 10.

Наравно, Партизанови навијачи који су навикли да њихов тим игра неизвесне завршнице могли су да буду "задовољни", пошто је и овај меч до самог краја био неизвестан. Стартом последње четвртине видели смо 22 поена за 4 минута, по 11 на обе стране, да би се црно-бели поново одвојили на двоцифрену разлику и тада се већ чинило да је победник познат.

Међутим, кошаркаши Тамиша праве нову серију, хватају Партизан на спавању и разлику спуштају на само два поена. Ипак, нису успели да задрже фокус до краја и у пенал завршници су изабраници Андрее Тринкијерија успели да избегну шокантан пораз у другом колу КЛС–а.

Најефикаснији на мечу био је млади Марко Пецарски са 16 поена и уз то је имао и 3 скока, док је 14 додао Никола Јанковић. У редовима Тамиша, Стефан Митровић је био предводник са 20 поена, 15 је постигао Илкић, а 13 Иван Смиљанић.

Партизан сада има две победе из два кола, док је Тамиш на учинку од једне победе и једног пораза.

"Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал зубе поломи"!

Чувени стих из Његошеве поеме "Горски вијенац" умало су на својој кожи осетили кошаркаши Партизана, који су у мечу 2. кола КЛС Суперлиге против Тамиша остварили очекивану победу, али нису оправдали далеко већи тимски и индивидуални рејтинг од гостију из Панчева.

Партизан - Тамиш 84:80 (16:21, 29:25, 17:8, 22:26)!

После егзибиције у дуелу са Мегом минулог викенда (102:69), требало је да то буде још једна сигурна и убедљива победа црно-белих, чак се најављивало разигравање младих талената, али екипа Тамиша није се сложила са таквим сценариом.

Гости су већ у уводним минутима стекли 10 поена предности (6:16) и затим до самог краја били равноправан ривал освајачу Купа Радивоја Кораћа и полуфиналисти АБА лиге.

Екипе су се смењивале у вођству, Тамиш је на полувремену имао минимално вођство, а чинило се да је Партизан решио питање победника када је у 35. минуту кошем и додатним слободним бацањем Вање Маринковића отишао на рекордних 76:65.

Међутим, Стефан Митровић одмах је узвратио тројком, ставивши до знања да се његов тим неће предати. Успели су Панчевци да у потпуности ухвате прикључак, у 39. минуту су при 80:78 кренули по изједначење или вођство, али је кључну лопту украо Раде Загорац.

Црно-бели су у самом финишу погодили сва четири бацања (Огњен Јарамаз и Маркус Пејџ), време је радило за њих и Тамиш је - као и прошле године у ово време, само на свом терену против Црвене звезде - остао на корак од сензационалног тријумфа...

Победа је уписана, али укус у устима је остао горак, јер Партизан је у другом колу Суперлиге одустао од озбиљне кошарке и до победе над Тамишом стигао на сув играчки квалитет. На крају 84:80 уз оцену да смо вечерас гледали једну од најгорих утакмица црно-белих откако је Андреа Тринијери сео на клупу.

То што Тринкијери није могао да рачуна на Џока Лендејла, док је и Алекс Ренфро остао у цивилу, вероватно да би одморио, не сме да буде никакво оправдање, јер стрепња навијача у последњим минутима меча против објективно недораслог ривала искључиво је последица неозбиљног приступа утакмици. Уз наравно чињеницу да је Тамиш урадио све што је могао да црно-белима закомпликује живот. Па чак можемо да кажемо и да је пријатно изненадио, без обзира на то што ово није било Партизаново вече за памћење.

Тамиш је много боље отворио меч, врло брзо су Панчевци повели са 16:6, а и до краја полувремена су задржали вођство. Пре свега захваљујући одличном шуту за три поена. После те млаке прве четвртине Андреа Тринкијери је ротацијама покушао да размрда екипу, тражио је од играча да буду чвршћи у одбрани, али то се догодило само у одређеној мери пошто је Тамиш и даље сјајно гађао за три. Посебне проблеме Партизан је имао са – НБА жаргоном - “ран&гун” стилом игре Тамишових плејмејкера. Александар Илкић са 11 поена и Стефан Митровић са 10 правили су црно-белима велике проблеме у првом полувремену у коме је панчевачка екипа убацила осам тројки из 14 покушаја! Поменути тандем је сипао одакле је могао.

Колико је Партизан био лош у тих првих 20 минута говори и податак да је примио чак 46 поена.

Међутим, било би превише да су црно-бели тако и наставили до краја меча. Поклопило им се и да се, кад се одбрана бар донекле утегла, распуцао и Марко Пецарски, да би потом и Василије Пушица проиграо. Није баш одскочио као на дебију против Меге, али је имао битне минуте. Кад је последње Партизаново појачање почетком четврте деонице прешло на позицију плејмејкера повезао је игру црно-белих и све је то у финишу изгледало мало боље. Није се обрукао ни Никола Јанковић, који се надавао кошева из рекета, а у финишу је своје обавио и Огњен Јарамаз.

Све то ипак не мења утисак да је Партизан против Тамиша одиграо једну од најгорих утакмица за мандата Андрее Тринкијерија. Одбрана је у првих 20 минута била ужасна, а видели смо и превише грешака код додавања, чак и неке аматерске. Да завршимо статистиком: Пецарски је меч завршио са 16 поена, Јанковићје стао на 14, Јарамаз на 11, Пушица на девет, а имао је и три асистенције за свега 17 минута на паркету. На другој страни Митровић је био феноменалан са 20 поена, погодио је четири тројке, Илкић је успорио у другом полувремену и добацио до 15, а 13 је постигао Иван Смиљанић.

Иначе, утакмицу је у цивилу пратио и Сидику Коне, члан Партизанових млађих категорија, иначе пореклом са Малија.

Мега једва преко Новог Пазара! Изабраници Дејана Милојевића једва одолели у завршници меча, након што су неколико пута имали 18 поена предности.

Екипа Меге Бемаx забележила је прву победу у Б групи КЛС Суперлиге, савладавши Нови Пазар "тесним" резултатом 97:95 (24:17, 29:21, 13:29, 31:28)!

У првом полувремену се чинило да ће то бити рутинска победа екипе Дејана Милојевића, која је у односу на суботњи меч против Партизана - изгубљен са 33 поена разлике - била јача за Гогу Битадзеа и Николу Мишковића.

Имала је Мега у неколико наврата "плус 18", последњи пут у 21. минуту (56:38), али је Нови Пазар завршио трећу деоницу серијом 7:0 и преокренуо на 66:67!

Марко Радоњић отворио је последњу четвртину тројком за 66:70, да би онда домаћин поново заиграо на очекиваном нивоу и шест минута пре краја "побегао" на 82:73. Ни то, међутим, није било довољно за мирну завршницу.

Прилазио је Нови Пазар на поен или два разлике, али играчи Меге у пенал завршници су били максимално концентрисани.

Мишковић, Атић и Ашћерић шутирали су слободна бацања 6/6 и тако спречили сензацију, до које би можда и дошло, да је Нумановић после намерно промашеног бацања Бербакова и офанзивног скока, успео да поентира и одведе утакмицу у продужетак.

ПАРТИЗАН – ТАМИШ 84:80
(16:21, 29:25, 17:8, 22:26)

Партизан: Јанковић 3, Трифуновић 2, Загорац 6, Николић 4, Јанковић 14, Јарамаз 11, Величковић 4, Гагић 2, Маринковић 7, Пецарски 16, Пушица 9, Пејџ 6;

Тамиш: Илкић 15, Смиљанић 13, Кнежевић 5, Јековић 8, Капетановић 5, Митровић 20, Троњански, Чабрило, Радовић, Јереминов 8, Бурић 4, Чворовић 2.

СУПЕРЛИГА - 2. КОЛО:

Група Б

Мега - Нови Пазар 97:95
Динамик - Слобода 85:79
Партизан - Тамиш 84:80

ТАБЕЛА: Партизан 2-0, Тамиш 1-1, Слобода 1-1, Динамик 1-1, Мега 1-1, Нови Пазар 0-2.

Група А (одиграно у среду)

ФМП - Борац 89:69
Златибор - Црвена звезда 68:82
Дунав - ОКК Београд 71:81

ТАБЕЛА: Звезда 2-0, ФМП 2-0, ОКК Београд 1-1, Борац 1-1, Златибор 0-2, Дунав 0-2.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар