Partizan izbjegao šokantan poraz!

Pecarski brojao do 16. . .  Košarkaši Partizana u drugom kolu Košarkaške lige Srbije savladali su Tamiš sa 84:80 u utakmici koja je bila puna preokreta i uzbuđenja.  Tamiš bio tvrd orah Partizanu! Pančevci bili na korak od senzacije u susretu sa osvajačem Kupa Radivoja Koraća.  Tamišov run&gun opasno pretio, Partizan neozbiljan! Do pobede na suv kvalitet! Mega jedva preko Novog Pazara! Izabranici Dejana Milojevića jedva odoleli u završnici meča, nakon što su nekoliko puta imali 18 poena prednosti.

Košarka 02.05.2019 | 21:10
Partizan izbjegao šokantan poraz!
Tamiš je pokazao zube od samog starta utakmice, pokazali su da su došli u Beograd da igraju košarku, a ne da broje sa koliko će razlike izgubiti, u čemu im je mnogo pomogao i odličan procenat šuta.

Pogodili su nekoliko vezanih trojki i uspeli da potpuno namuče odbranu Partizana, smenjivali su se na defanzivci na Mitroviću i Smiljaniću, ali jednostavno nije bilo previše uspeha za četu Andree Trinkijerija.

Njih je u meču koliko toliko držao Nikola Janković, kao i Marko Pecarski, kojima su se prilično brzo priključili Rade Zagorac i Markus Pejdž i na veliki odmor se otišlo sa tesnim rezultatom.

Već startom trećeg kvartala, videli smo odličnu seriju beogradskog Partizana, nekoliko pogođenih trojki, nekoliko zicera nakon ofanzivnih skokova i za tili čas su crno beli imali plus 10.

Naravno, Partizanovi navijači koji su navikli da njihov tim igra neizvesne završnice mogli su da budu "zadovoljni", pošto je i ovaj meč do samog kraja bio neizvestan. Startom poslednje četvrtine videli smo 22 poena za 4 minuta, po 11 na obe strane, da bi se crno-beli ponovo odvojili na dvocifrenu razliku i tada se već činilo da je pobednik poznat.

Međutim, košarkaši Tamiša prave novu seriju, hvataju Partizan na spavanju i razliku spuštaju na samo dva poena. Ipak, nisu uspeli da zadrže fokus do kraja i u penal završnici su izabranici Andree Trinkijerija uspeli da izbegnu šokantan poraz u drugom kolu KLS–a.

Najefikasniji na meču bio je mladi Marko Pecarski sa 16 poena i uz to je imao i 3 skoka, dok je 14 dodao Nikola Janković. U redovima Tamiša, Stefan Mitrović je bio predvodnik sa 20 poena, 15 je postigao Ilkić, a 13 Ivan Smiljanić.

Partizan sada ima dve pobede iz dva kola, dok je Tamiš na učinku od jedne pobede i jednog poraza.

"Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi"!

Čuveni stih iz Njegoševe poeme "Gorski vijenac" umalo su na svojoj koži osetili košarkaši Partizana, koji su u meču 2. kola KLS Superlige protiv Tamiša ostvarili očekivanu pobedu, ali nisu opravdali daleko veći timski i individualni rejting od gostiju iz Pančeva.

Partizan - Tamiš 84:80 (16:21, 29:25, 17:8, 22:26)!

Posle egzibicije u duelu sa Megom minulog vikenda (102:69), trebalo je da to bude još jedna sigurna i ubedljiva pobeda crno-belih, čak se najavljivalo razigravanje mladih talenata, ali ekipa Tamiša nije se složila sa takvim scenariom.

Gosti su već u uvodnim minutima stekli 10 poena prednosti (6:16) i zatim do samog kraja bili ravnopravan rival osvajaču Kupa Radivoja Koraća i polufinalisti ABA lige.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, Tamiš je na poluvremenu imao minimalno vođstvo, a činilo se da je Partizan rešio pitanje pobednika kada je u 35. minutu košem i dodatnim slobodnim bacanjem Vanje Marinkovića otišao na rekordnih 76:65.

Međutim, Stefan Mitrović odmah je uzvratio trojkom, stavivši do znanja da se njegov tim neće predati. Uspeli su Pančevci da u potpunosti uhvate priključak, u 39. minutu su pri 80:78 krenuli po izjednačenje ili vođstvo, ali je ključnu loptu ukrao Rade Zagorac.

Crno-beli su u samom finišu pogodili sva četiri bacanja (Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž), vreme je radilo za njih i Tamiš je - kao i prošle godine u ovo vreme, samo na svom terenu protiv Crvene zvezde - ostao na korak od senzacionalnog trijumfa...

Pobeda je upisana, ali ukus u ustima je ostao gorak, jer Partizan je u drugom kolu Superlige odustao od ozbiljne košarke i do pobede nad Tamišom stigao na suv igrački kvalitet. Na kraju 84:80 uz ocenu da smo večeras gledali jednu od najgorih utakmica crno-belih otkako je Andrea Trinijeri seo na klupu.

To što Trinkijeri nije mogao da računa na Džoka Lendejla, dok je i Aleks Renfro ostao u civilu, verovatno da bi odmorio, ne sme da bude nikakvo opravdanje, jer strepnja navijača u poslednjim minutima meča protiv objektivno nedoraslog rivala isključivo je posledica neozbiljnog pristupa utakmici. Uz naravno činjenicu da je Tamiš uradio sve što je mogao da crno-belima zakomplikuje život. Pa čak možemo da kažemo i da je prijatno iznenadio, bez obzira na to što ovo nije bilo Partizanovo veče za pamćenje.

Tamiš je mnogo bolje otvorio meč, vrlo brzo su Pančevci poveli sa 16:6, a i do kraja poluvremena su zadržali vođstvo. Pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Posle te mlake prve četvrtine Andrea Trinkijeri je rotacijama pokušao da razmrda ekipu, tražio je od igrača da budu čvršći u odbrani, ali to se dogodilo samo u određenoj meri pošto je Tamiš i dalje sjajno gađao za tri. Posebne probleme Partizan je imao sa – NBA žargonom - “ran&gun” stilom igre Tamišovih plejmejkera. Aleksandar Ilkić sa 11 poena i Stefan Mitrović sa 10 pravili su crno-belima velike probleme u prvom poluvremenu u kome je pančevačka ekipa ubacila osam trojki iz 14 pokušaja! Pomenuti tandem je sipao odakle je mogao.

Koliko je Partizan bio loš u tih prvih 20 minuta govori i podatak da je primio čak 46 poena.

Međutim, bilo bi previše da su crno-beli tako i nastavili do kraja meča. Poklopilo im se i da se, kad se odbrana bar donekle utegla, raspucao i Marko Pecarski, da bi potom i Vasilije Pušica proigrao. Nije baš odskočio kao na debiju protiv Mege, ali je imao bitne minute. Kad je poslednje Partizanovo pojačanje početkom četvrte deonice prešlo na poziciju plejmejkera povezao je igru crno-belih i sve je to u finišu izgledalo malo bolje. Nije se obrukao ni Nikola Janković, koji se nadavao koševa iz reketa, a u finišu je svoje obavio i Ognjen Jaramaz.

Sve to ipak ne menja utisak da je Partizan protiv Tamiša odigrao jednu od najgorih utakmica za mandata Andree Trinkijerija. Odbrana je u prvih 20 minuta bila užasna, a videli smo i previše grešaka kod dodavanja, čak i neke amaterske. Da završimo statistikom: Pecarski je meč završio sa 16 poena, Jankovićje stao na 14, Jaramaz na 11, Pušica na devet, a imao je i tri asistencije za svega 17 minuta na parketu. Na drugoj strani Mitrović je bio fenomenalan sa 20 poena, pogodio je četiri trojke, Ilkić je usporio u drugom poluvremenu i dobacio do 15, a 13 je postigao Ivan Smiljanić.

Inače, utakmicu je u civilu pratio i Sidiku Kone, član Partizanovih mlađih kategorija, inače poreklom sa Malija.

Mega jedva preko Novog Pazara! Izabranici Dejana Milojevića jedva odoleli u završnici meča, nakon što su nekoliko puta imali 18 poena prednosti.

Ekipa Mege Bemax zabeležila je prvu pobedu u B grupi KLS Superlige, savladavši Novi Pazar "tesnim" rezultatom 97:95 (24:17, 29:21, 13:29, 31:28)!

U prvom poluvremenu se činilo da će to biti rutinska pobeda ekipe Dejana Milojevića, koja je u odnosu na subotnji meč protiv Partizana - izgubljen sa 33 poena razlike - bila jača za Gogu Bitadzea i Nikolu Miškovića.

Imala je Mega u nekoliko navrata "plus 18", poslednji put u 21. minutu (56:38), ali je Novi Pazar završio treću deonicu serijom 7:0 i preokrenuo na 66:67!

Marko Radonjić otvorio je poslednju četvrtinu trojkom za 66:70, da bi onda domaćin ponovo zaigrao na očekivanom nivou i šest minuta pre kraja "pobegao" na 82:73. Ni to, međutim, nije bilo dovoljno za mirnu završnicu.

Prilazio je Novi Pazar na poen ili dva razlike, ali igrači Mege u penal završnici su bili maksimalno koncentrisani.

Mišković, Atić i Ašćerić šutirali su slobodna bacanja 6/6 i tako sprečili senzaciju, do koje bi možda i došlo, da je Numanović posle namerno promašenog bacanja Berbakova i ofanzivnog skoka, uspeo da poentira i odvede utakmicu u produžetak.

PARTIZAN – TAMIŠ 84:80
(16:21, 29:25, 17:8, 22:26)

Partizan: Janković 3, Trifunović 2, Zagorac 6, Nikolić 4, Janković 14, Jaramaz 11, Veličković 4, Gagić 2, Marinković 7, Pecarski 16, Pušica 9, Pejdž 6;

Tamiš: Ilkić 15, Smiljanić 13, Knežević 5, Jeković 8, Kapetanović 5, Mitrović 20, Tronjanski, Čabrilo, Radović, Jereminov 8, Burić 4, Čvorović 2.

SUPERLIGA - 2. KOLO:

Grupa B

Mega - Novi Pazar 97:95
Dinamik - Sloboda 85:79
Partizan - Tamiš 84:80

TABELA: Partizan 2-0, Tamiš 1-1, Sloboda 1-1, Dinamik 1-1, Mega 1-1, Novi Pazar 0-2.

Grupa A (odigrano u sredu)

FMP - Borac 89:69
Zlatibor - Crvena zvezda 68:82
Dunav - OKK Beograd 71:81

TABELA: Zvezda 2-0, FMP 2-0, OKK Beograd 1-1, Borac 1-1, Zlatibor 0-2, Dunav 0-2.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar