Ћави у пензији и постаје тренер!

Тренерски свет је добио још једног Кројфовог следбеника! Легендарни фудбалер иде у тренере. . .

Фудбал 02.05.2019 | 20:15
Ћави у пензији и постаје тренер!
Био је генијалан на терену, фудбалска планета нада се да ће такав бити и покрај њега. Ћави Ернандез, легенда Барселоне и Шпаније, објавио је данас и званично да ће му ова сезона бити последња у каријери и да после тога иде у заслужену пензију. Тако бриљантан ум ипак не може сасвим без фудбала, па је Ћавиобјавио и да ће одмах упловити у тренерске воде, мада се још не зна у ком клубу.

Зна ипак шта жели од свог будућег тима.

“Моја тренерска филозофија ће бити одраз стила који се под утицајем Јохана Кројфа и Ла Масије годинама развијао и који је максимално представљен у Барселонином стилу фудбала. Обожавам да гледам тимове који преузимају иницијативу на терену, обожавам нападачки фудбал. И желим да се вратимо суштини, ономе што смо сви волели још од дечачких дана: фудбалу кроз посед“, јасан је Ћави, који је ове сезоне освојио титулу првака са Катаром.

Сада су му преостале још четири последње недеље. Нажалост у Ал Саду. Нажалост, јер и са 39 година Ћави би пунио највеће стадионе у било ком делу света, па чак и у онима где се игра најбољи фудбал. Катар то свакако није, али ће свеједно имати част да испрати једног од најинтелигентнијих играча свог времена.

Осам пута је био првак Шпаније са Барселоном, четири пута освајач Лиге шампиона, првак света са Шпанијом 2010, европски шампион 2008. и 2012. Да не набрајамо све силне купове, суперкупове... А каријеру завршава потером за Купом емира и пласманом у нокаут фазу Азијске лиге шампиона.

Небитно, памтићемо га по Блауграни, по Андресу Инијести – какав је то тандем био! – памтићемо га као играча који је заслужио не једну, него бар две Златне лопте, али је имао ту несрећу - или пре срећу? – да игра у времену Лионела Месија и Кристијана Роналда.

Сад је време да део тог знања пренесе млађима. А тешко ћемо успети да замислимо бољег учитеља фудбала од Ћавија Ернандеза.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар