Ćavi u penziji i postaje trener!

Trenerski svet je dobio još jednog Krojfovog sledbenika! Legendarni fudbaler ide u trenere. . .

Fudbal 02.05.2019 | 20:15
Ćavi u penziji i postaje trener!
Bio je genijalan na terenu, fudbalska planeta nada se da će takav biti i pokraj njega. Ćavi Ernandez, legenda Barselone i Španije, objavio je danas i zvanično da će mu ova sezona biti poslednja u karijeri i da posle toga ide u zasluženu penziju. Tako briljantan um ipak ne može sasvim bez fudbala, pa je Ćaviobjavio i da će odmah uploviti u trenerske vode, mada se još ne zna u kom klubu.

Zna ipak šta želi od svog budućeg tima.

“Moja trenerska filozofija će biti odraz stila koji se pod uticajem Johana Krojfa i La Masije godinama razvijao i koji je maksimalno predstavljen u Barseloninom stilu fudbala. Obožavam da gledam timove koji preuzimaju inicijativu na terenu, obožavam napadački fudbal. I želim da se vratimo suštini, onome što smo svi voleli još od dečačkih dana: fudbalu kroz posed“, jasan je Ćavi, koji je ove sezone osvojio titulu prvaka sa Katarom.

Sada su mu preostale još četiri poslednje nedelje. Nažalost u Al Sadu. Nažalost, jer i sa 39 godina Ćavi bi punio najveće stadione u bilo kom delu sveta, pa čak i u onima gde se igra najbolji fudbal. Katar to svakako nije, ali će svejedno imati čast da isprati jednog od najinteligentnijih igrača svog vremena.

Osam puta je bio prvak Španije sa Barselonom, četiri puta osvajač Lige šampiona, prvak sveta sa Španijom 2010, evropski šampion 2008. i 2012. Da ne nabrajamo sve silne kupove, superkupove... A karijeru završava poterom za Kupom emira i plasmanom u nokaut fazu Azijske lige šampiona.

Nebitno, pamtićemo ga po Blaugrani, po Andresu Inijesti – kakav je to tandem bio! – pamtićemo ga kao igrača koji je zaslužio ne jednu, nego bar dve Zlatne lopte, ali je imao tu nesreću - ili pre sreću? – da igra u vremenu Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Sad je vreme da deo tog znanja prenese mlađima. A teško ćemo uspeti da zamislimo boljeg učitelja fudbala od Ćavija Ernandeza.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar