Љајић: Волио бих да останем у Бешикташу!

И даље пратим сваки меч Партизана.  Српском репрезентативцу Турска више прија од Италије.

Фудбал 02.05.2019 | 18:30
Љајић: Волио бих да останем у Бешикташу!
Када би Адем Љајић могао да бира, његов клуб наредне сезоне био би – Бешикташ. Српски репрезентативац је у разговору за магазин црно-белих Орлова истакао да би волео да остане у Истанбулу, али да је за ту одлуку потребно да се три стране договоре: Торино, Бешикташ и на крају он.

Љајић поготово игра сјајно у пролећном делу првенства, због чега су челници клуба и истакли да планирају да га откупе од Италијана за договорену клаузулу од 6.500.000 евра.

„Овде сам на позајмици, али волео бих да останем и наредне сезоне у Бешикташу. Веома сам срећан овде, у клубу и у земљи, али коначна одлука не зависи само од мене. Ако бих се само ја питао, носио бих и после ове сезоне црно-бели дрес“, поручио је Љајић.

Четири кола пре краја сезоне Бешикташ је на три бода мање од лидера Башакшехира и бод мање од Галатасараја. А, у наредном колу играће против вечитог ривала Галате.

„Лига је постала веома неизвесна. Наш циљ је да добијемо све четири утакмице до краја сезоне, а у сјајној смо форми овог пролећа и немам дилему да то можемо. Не знам где ћемо завршити на крају сезоне, али даћемо све од себе да победимо све утакмице до краја“.

Љајићу се поготово допада турска лига, јер је сваки меч – непредвидив.

„Свака утакмица је друга прича. Трудим се да се добро одморим ноћ пре сваког меча и да се добро концентришем. Када изађем на терен, желим да дам све од себе да мој тим победи. Спреман сам да урадим све на терену, да играм одбрану, да се борим у дефанзиви, иако је моја главна улога да креирам нападе“.

Српски фудбалер признаје да му је требало мало времена да се навикне на Турску и фудбал у тој земљи.

„Не могу да кажем да сам знао шта ме очекује када сам долазио у Турску. После девет година проведених у Италији, све ми је било ново. Прва два-три месеца су била тешка, било ми је потребно време да се адаптирам на другачији начин игре. Али, сада после свега, и као човеку и као фудбалеру више ми се допада живот у Турској“.

Иако је говорио за магазин Бешикташа, Адем Љајић није могао да прескочи – Партизан.

„Навијач сам Партизана од малих ногу. Од 14. године сам прошао све млађе категорије црно-белих и постао првотимац. Партизан је део мог срца, сањао сам да играм за тај клуб и да подижем шампионски пехар и то сам и остварио. Наравно, фудбалску каријеру сам наставио даље, путеви су ме одвели у друге клубове, али и док сам играо у Италији и сада у Турској, пратим сваку утакмицу Партизана“.

Присетио се српски везиста и периода када је био играч Манчестер јунајтеда на позајмици у Партизану.

„Сјајан је осећај када вас тражи Алекс Фергусон. Тада сам имао 17 година. На крају, ипак, нисам добио радну дозволу, па сам отишао у Фиорентину. Тамо сам провео три и по прелепе године, којих се и сада радо сећам“, рекао је Адем Љајић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар