Ljajić: Volio bih da ostanem u Bešiktašu!

I dalje pratim svaki meč Partizana.  Srpskom reprezentativcu Turska više prija od Italije.

Fudbal 02.05.2019 | 18:30
Ljajić: Volio bih da ostanem u Bešiktašu!
Kada bi Adem Ljajić mogao da bira, njegov klub naredne sezone bio bi – Bešiktaš. Srpski reprezentativac je u razgovoru za magazin crno-belih Orlova istakao da bi voleo da ostane u Istanbulu, ali da je za tu odluku potrebno da se tri strane dogovore: Torino, Bešiktaš i na kraju on.

Ljajić pogotovo igra sjajno u prolećnom delu prvenstva, zbog čega su čelnici kluba i istakli da planiraju da ga otkupe od Italijana za dogovorenu klauzulu od 6.500.000 evra.

„Ovde sam na pozajmici, ali voleo bih da ostanem i naredne sezone u Bešiktašu. Veoma sam srećan ovde, u klubu i u zemlji, ali konačna odluka ne zavisi samo od mene. Ako bih se samo ja pitao, nosio bih i posle ove sezone crno-beli dres“, poručio je Ljajić.

Četiri kola pre kraja sezone Bešiktaš je na tri boda manje od lidera Bašakšehira i bod manje od Galatasaraja. A, u narednom kolu igraće protiv večitog rivala Galate.

„Liga je postala veoma neizvesna. Naš cilj je da dobijemo sve četiri utakmice do kraja sezone, a u sjajnoj smo formi ovog proleća i nemam dilemu da to možemo. Ne znam gde ćemo završiti na kraju sezone, ali daćemo sve od sebe da pobedimo sve utakmice do kraja“.

Ljajiću se pogotovo dopada turska liga, jer je svaki meč – nepredvidiv.

„Svaka utakmica je druga priča. Trudim se da se dobro odmorim noć pre svakog meča i da se dobro koncentrišem. Kada izađem na teren, želim da dam sve od sebe da moj tim pobedi. Spreman sam da uradim sve na terenu, da igram odbranu, da se borim u defanzivi, iako je moja glavna uloga da kreiram napade“.

Srpski fudbaler priznaje da mu je trebalo malo vremena da se navikne na Tursku i fudbal u toj zemlji.

„Ne mogu da kažem da sam znao šta me očekuje kada sam dolazio u Tursku. Posle devet godina provedenih u Italiji, sve mi je bilo novo. Prva dva-tri meseca su bila teška, bilo mi je potrebno vreme da se adaptiram na drugačiji način igre. Ali, sada posle svega, i kao čoveku i kao fudbaleru više mi se dopada život u Turskoj“.

Iako je govorio za magazin Bešiktaša, Adem Ljajić nije mogao da preskoči – Partizan.

„Navijač sam Partizana od malih nogu. Od 14. godine sam prošao sve mlađe kategorije crno-belih i postao prvotimac. Partizan je deo mog srca, sanjao sam da igram za taj klub i da podižem šampionski pehar i to sam i ostvario. Naravno, fudbalsku karijeru sam nastavio dalje, putevi su me odveli u druge klubove, ali i dok sam igrao u Italiji i sada u Turskoj, pratim svaku utakmicu Partizana“.

Prisetio se srpski vezista i perioda kada je bio igrač Mančester junajteda na pozajmici u Partizanu.

„Sjajan je osećaj kada vas traži Aleks Ferguson. Tada sam imao 17 godina. Na kraju, ipak, nisam dobio radnu dozvolu, pa sam otišao u Fiorentinu. Tamo sam proveo tri i po prelepe godine, kojih se i sada rado sećam“, rekao je Adem Ljajić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar