Паризу пријети земљотрес!

Милијардери из Катара дижу ручну и драстично умањују улагања у ПСЖ! Бомбастичне најаве у Француској!

Фудбал 02.05.2019 | 23:40
Паризу пријети земљотрес!
Паризу прети фудбалски земљотрес – власници Пари Сен Жермена размишљају о томе да драстично смање новчана улагања у клуб, па чак и да се повуку из целог пројекта у догледно време!

Француски лист Парисиен дошао је до информације која би могла да промени фудбалске токове у Француској, па чак и Европи! Наиме, власници ПСЖ, пребогати катарски бизнисмени на челу с шеиком Тамимом бин Хамадом ал Танијем бесни су на спортски сектор и играче због тога што никакав конкретан напредак није остварен на плану освајања Лиге шампиона, а кап која је прелила чашу била је пораз од Рена у недавно одиграном финалу Купа Француске!

Катарски шеици су у целокупни развој клуба на свим нивоима и куповину најбољих фудбалера стукли неколико милијарди евра, али ПСЖ у последње три сезоне није успео да прође осмину финала Лиге шампиона, што је довело у питање ентузијазам пребогатих инвеститора.

Недавно смо писали да је ПСЖ стигао до краја великог циклуса и да би тим врло лако могао да буде драстично промењен, али с новим развојем ситуације клуб би остао да функционише махом по принципу – продај, па купуј.

Ако се заиста буду одлучили да подигну ручну, власници Пари Сен Жермена би као прву меру увели драстично умањење буџета, чак би „исисали“ део уложеног новца и тако функционисали одређено време, а коначна мера био би одлазак из клуба у који је последњих седам година уложени изузетно много новца.

Како се наводи, пребогате шеике посебно је заболео критички тон јавности широм Европе и поготово у Француској, што им се нимало није допало. Међутим и сами су свесни да је екипа доживела прави дебакл ове сезоне, али и да праве конкуренције у француском првенству није било. Поменути извор наводи да су шеици посебно осетљиви на критике и подругљиви тон којим се медији односе према Пари Сен Жермену, што би могло да доведе до радикализације пословања у будућности.

ПСЖ је током година претворен у маркетиншки један од најмоћнијих фудбалских брендова, али тај тренд нису испратили резултати на терену, упркос томе што су куповани играчи попут Златана Ибрахимовића, Дејвида Бекама, Нејмара, Килијана Мбапеа, Единсона Каванија, Анхела ди Марије...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар