Parizu prijeti zemljotres!

Milijarderi iz Katara dižu ručnu i drastično umanjuju ulaganja u PSŽ! Bombastične najave u Francuskoj!

Fudbal 02.05.2019 | 23:40
Parizu prijeti zemljotres!
Parizu preti fudbalski zemljotres – vlasnici Pari Sen Žermena razmišljaju o tome da drastično smanje novčana ulaganja u klub, pa čak i da se povuku iz celog projekta u dogledno vreme!

Francuski list Parisien došao je do informacije koja bi mogla da promeni fudbalske tokove u Francuskoj, pa čak i Evropi! Naime, vlasnici PSŽ, prebogati katarski biznismeni na čelu s šeikom Tamimom bin Hamadom al Tanijem besni su na sportski sektor i igrače zbog toga što nikakav konkretan napredak nije ostvaren na planu osvajanja Lige šampiona, a kap koja je prelila čašu bila je poraz od Rena u nedavno odigranom finalu Kupa Francuske!

Katarski šeici su u celokupni razvoj kluba na svim nivoima i kupovinu najboljih fudbalera stukli nekoliko milijardi evra, ali PSŽ u poslednje tri sezone nije uspeo da prođe osminu finala Lige šampiona, što je dovelo u pitanje entuzijazam prebogatih investitora.

Nedavno smo pisali da je PSŽ stigao do kraja velikog ciklusa i da bi tim vrlo lako mogao da bude drastično promenjen, ali s novim razvojem situacije klub bi ostao da funkcioniše mahom po principu – prodaj, pa kupuj.

Ako se zaista budu odlučili da podignu ručnu, vlasnici Pari Sen Žermena bi kao prvu meru uveli drastično umanjenje budžeta, čak bi „isisali“ deo uloženog novca i tako funkcionisali određeno vreme, a konačna mera bio bi odlazak iz kluba u koji je poslednjih sedam godina uloženi izuzetno mnogo novca.

Kako se navodi, prebogate šeike posebno je zaboleo kritički ton javnosti širom Evrope i pogotovo u Francuskoj, što im se nimalo nije dopalo. Međutim i sami su svesni da je ekipa doživela pravi debakl ove sezone, ali i da prave konkurencije u francuskom prvenstvu nije bilo. Pomenuti izvor navodi da su šeici posebno osetljivi na kritike i podrugljivi ton kojim se mediji odnose prema Pari Sen Žermenu, što bi moglo da dovede do radikalizacije poslovanja u budućnosti.

PSŽ je tokom godina pretvoren u marketinški jedan od najmoćnijih fudbalskih brendova, ali taj trend nisu ispratili rezultati na terenu, uprkos tome što su kupovani igrači poput Zlatana Ibrahimovića, Dejvida Bekama, Nejmara, Kilijana Mbapea, Edinsona Kavanija, Anhela di Marije...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar