Чехиње успјешно евакуисане

Двије Чехиње које су залутале на планини Прењ пронађене су и у току је њихов транспорт хеликоптером Оружаних снага БиХ према бази у Сарајеву, изјавио је Срни предсједник Савеза горских служби спасавања у БиХ Зденко Марић.

Босна и Херцеговина 02.05.2019 | 14:24
Чехиње успјешно евакуисане
Марић је рекао да су држављанке Чешке синоћ упутиле апел за помоћ јер су залутале у опасном стјеновитом подручју врха Велики Особац, на висини од око 1.800 метара, изгубивши правац због новог снијега који је нападао 30 центиметара.

"Ми смо позвали колеге из Коњица који су одмах кренуле у акцију спасавања, а будући да до јутрос нису стигли на одредиште, због развоја облачности на Прењу, позвали смо хеликоптер Оружаних снага БиХ који је долетио из Рајловца", рекао је Марић.

Чешке планинарке су, каже, у добром стању јер су имале адекватну планинарску опрему, а чак су направиле круг и обиљежиле мјесто за слијетање хеликоптера.

Марић је додао да је Горска служба добила позив из Амбасаде Чешке у БиХ, којој су чешке држављанке упутиле апел за помоћ.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Од срца

02.05.2019 13:29

Да су раније јавили, звао бих друга из средње сколе да их идемо тразити. Он се некада по Макарској ривијери само тиме и бавио. Због Цехиња је знао изгубити и по 10кг за љетовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

02.05.2019 17:19

И ја би вам се придружио,макар залуто

Name

Од срца

03.05.2019 00:37

Мозе, наравно. Насли би их, па макар их на ледјима носили.