Крај велике каријере: Касиљасова одбрана живота!

Искусни кардиолог саопштио је да ће легендарни шпански голман моћи нормално да настави да живи после срчаног удара, али да неће моћи више међу стативе.

Фудбал 02.05.2019 | 15:15
Крај велике каријере: Касиљасова одбрана живота!
Икер Касиљас доживео је срчани удар, и то на терену, током тренинга Порта, али захваљујући брзој интервенцији лекара спасен му је живот.

Искусном голману је уграђен стент и он није животно угрожен.

Касиљас, који ће ускоро напунити 38 година, огласио се брзо из болнице и поручио свима да се осећа добро после хируршке интервенције.

Његов агент Карло Кутропија поручио је да је Шпанац имао много среће и да је остварио победу живота.

"Икер је имао велику срећу што му се све догодило на тренингу у присуству лекара и што се брзо реаговало. Да је имао удар код куће питање је како би се све завршило. Ово је била највећа победа у његовом животу. Најважнија одбрана коју је икада направио", навео је Кутропија.

Он је додао да је Касиљас оптимиста после обављеног хируршког захвата, да је велики борац, као и да се нада да неће морати да заврши каријеру.

Ипак, стручно мишљење је да се прослављено чувар мреже неће враћати међу стативе.

Кардиолог Хуан Антонио Корбалан јасно је поручио да је Касиљасова фудбалска каријера завршена.

"После инфаркта миокарда и уграђеног стента Икер неће моћи професионално да се бави спортом. Он ће моћи да настави да живи без проблема, али је његова каријера голмана окончана", јасно је за ТВЕ ставио до знања Корбалан.

Касиљас је имао сјајну каријеру. Са Реал Мадридом је освојио три пехара Лиге шампиона и пет титула у Примери, а са репрезентацијом се попео на кров Европе 2008. и 2012, док је 2010. освојио титулу првака света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар