Kraj velike karijere: Kasiljasova odbrana života!

Iskusni kardiolog saopštio je da će legendarni španski golman moći normalno da nastavi da živi posle srčanog udara, ali da neće moći više među stative.

Fudbal 02.05.2019 | 15:15
Kraj velike karijere: Kasiljasova odbrana života!
Iker Kasiljas doživeo je srčani udar, i to na terenu, tokom treninga Porta, ali zahvaljujući brzoj intervenciji lekara spasen mu je život.

Iskusnom golmanu je ugrađen stent i on nije životno ugrožen.

Kasiljas, koji će uskoro napuniti 38 godina, oglasio se brzo iz bolnice i poručio svima da se oseća dobro posle hirurške intervencije.

Njegov agent Karlo Kutropija poručio je da je Španac imao mnogo sreće i da je ostvario pobedu života.

"Iker je imao veliku sreću što mu se sve dogodilo na treningu u prisustvu lekara i što se brzo reagovalo. Da je imao udar kod kuće pitanje je kako bi se sve završilo. Ovo je bila najveća pobeda u njegovom životu. Najvažnija odbrana koju je ikada napravio", naveo je Kutropija.

On je dodao da je Kasiljas optimista posle obavljenog hirurškog zahvata, da je veliki borac, kao i da se nada da neće morati da završi karijeru.

Ipak, stručno mišljenje je da se proslavljeno čuvar mreže neće vraćati među stative.

Kardiolog Huan Antonio Korbalan jasno je poručio da je Kasiljasova fudbalska karijera završena.

"Posle infarkta miokarda i ugrađenog stenta Iker neće moći profesionalno da se bavi sportom. On će moći da nastavi da živi bez problema, ali je njegova karijera golmana okončana", jasno je za TVE stavio do znanja Korbalan.

Kasiljas je imao sjajnu karijeru. Sa Real Madridom je osvojio tri pehara Lige šampiona i pet titula u Primeri, a sa reprezentacijom se popeo na krov Evrope 2008. i 2012, dok je 2010. osvojio titulu prvaka sveta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar