Оставка министра због убистава

Кипарски министар правде Јонас Николау поднио је оставку поводом незадовољства јавности због начина на који је полиција рјешавала случајеве несталих жена, жртава осумњиченог серијског убице, чија су дјела остала неоткривена скоро пуне три године.  

Свијет 02.05.2019 | 12:53
Оставка министра због убистава
Током претходне три седмице пронађене су четири убијене жене, а њихова тијела била су бачена на три локације западно од главног града Никозије.

У току је истрага о још три случаја нестанака, међу којима су двије дјевојчице узраста шест и осам година.

Војни официр стар 35 година налази се у притвору, а полиција је саопштила да је признао укупно седам убистава након што је ступио у контакт са женама преко веб сајта за спајање парова. 

– Обавијестио сам предсједника републике да подносим оставку из разлога политичке осјетљивости – рекао је новинарима Николау послије састанка са предсједником Никосом Анастасијадесом.

Николау је рекао да је Анастасијадес прихватио његову оставку.

Власти су се нашле под оштрим критикама јер првобитно нису темељно истражиле извјештаје о несталим женама.

(Срна)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Раденко

02.05.2019 11:03

Па то је сасвим нормално у демократским друствима,да министар поднесе оставку због притиска јавности,кад су у питању овако озбиљне ствари.Насем министру полиције не пада на памет да поднесе оставку и поред цињенице да је стање безбкедности у РС алармантно,да убиства,пљацке и силовања постају свакодневница,а поциниоци не откривени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прљави Хари

02.05.2019 11:54

Прљави Хари неће за живу главу дати оставку, док не заташка наплаћено.

Name

Оооо

02.05.2019 11:06

Оставку дао министар ???!!!па јад бих код нас прорадио суд цаси и савјести ! Ми бих остали без министара !!!министри наси су испод цасти и савјести !!дно дна нас систем вредности убједљиво не запамцен у историји овог јадног обесправљеног опљацканог народа а министри само мијењају одијела и кравате гордо дрско се бахате у овом јаду које су они створили ово су њихови резултати рада од рата до данас политицари и тјкуни увезани али оставје за њих су непознаница !!!само борба за власт свим средствима и најпрљавијим да се покрију за своја недјела !нигдје моралне одговорности нема!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боа

02.05.2019 11:09

Саће и Лукач!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

02.05.2019 11:58

Највеца лаз,за Србе,је Додик,веце зло од Османлија,вец узима данак у крви, Давид,крунице,итд,затим сто је протурио лаз,да је РС дрзава,и вецином неписмени Срба то прихватила,ко иде преко границе ,зна да је то лаз,нико никад нигдје не спомиње РС,ни лазова,Додика,изузев пијани Срба у кафани,убити десетине људи,једно дијете,и нико не даје оставке,то је ратно стање,затим туци зене и дјецу ,са ратном опремом,ста је то, хапсити Сузану,а сина убили јој,ста је то,НДХ,јер РС воде хрвати Додик, Зељка,Емир,дзевад галијасевиц,глупи и увијек продане душе ,за еуре,срби

Name

ЗУРБА

02.05.2019 12:37

НЕ ПРОЦИТАХ ТЕКСТ.САМО НАСЛОВ.ЈЕЛ ТО ЛУКАЦУ ПРОРАДИЛА САВЈЕСТ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Y

02.05.2019 13:29

КОД НАС НЕБИ ДАО ОСТАВКУ КАДА БИХ НАС СВЕ ПОУБИЈАЛИ..

ОДГОВОРИТЕ