Ostavka ministra zbog ubistava

Kiparski ministar pravde Jonas Nikolau podnio je ostavku povodom nezadovoljstva javnosti zbog načina na koji je policija rješavala slučajeve nestalih žena, žrtava osumnjičenog serijskog ubice, čija su djela ostala neotkrivena skoro pune tri godine.  

Svijet 02.05.2019 | 12:53
Ostavka ministra zbog ubistava
Tokom prethodne tri sedmice pronađene su četiri ubijene žene, a njihova tijela bila su bačena na tri lokacije zapadno od glavnog grada Nikozije.

U toku je istraga o još tri slučaja nestanaka, među kojima su dvije djevojčice uzrasta šest i osam godina.

Vojni oficir star 35 godina nalazi se u pritvoru, a policija je saopštila da je priznao ukupno sedam ubistava nakon što je stupio u kontakt sa ženama preko veb sajta za spajanje parova. 

– Obavijestio sam predsjednika republike da podnosim ostavku iz razloga političke osjetljivosti – rekao je novinarima Nikolau poslije sastanka sa predsjednikom Nikosom Anastasijadesom.

Nikolau je rekao da je Anastasijades prihvatio njegovu ostavku.

Vlasti su se našle pod oštrim kritikama jer prvobitno nisu temeljno istražile izvještaje o nestalim ženama.

(Srna)

 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Radenko

02.05.2019 11:03

Pa to je sasvim normalno u demokratskim drustvima,da ministar podnese ostavku zbog pritiska javnosti,kad su u pitanju ovako ozbiljne stvari.Nasem ministru policije ne pada na pamet da podnese ostavku i pored cinjenice da je stanje bezbkednosti u RS alarmantno,da ubistva,pljacke i silovanja postaju svakodnevnica,a pocinioci ne otkriveni.

ODGOVORITE
Name

Prljavi Hari

02.05.2019 11:54

Prljavi Hari neće za živu glavu dati ostavku, dok ne zataška naplaćeno.

Name

Oooo

02.05.2019 11:06

Ostavku dao ministar ???!!!pa jad bih kod nas proradio sud casi i savjesti ! Mi bih ostali bez ministara !!!ministri nasi su ispod casti i savjesti !!dno dna nas sistem vrednosti ubjedljivo ne zapamcen u istoriji ovog jadnog obespravljenog opljackanog naroda a ministri samo mijenjaju odijela i kravate gordo drsko se bahate u ovom jadu koje su oni stvorili ovo su njihovi rezultati rada od rata do danas politicari i tjkuni uvezani ali ostavje za njih su nepoznanica !!!samo borba za vlast svim sredstvima i najprljavijim da se pokriju za svoja nedjela !nigdje moralne odgovornosti nema!!!

ODGOVORITE
Name

Boa

02.05.2019 11:09

Saće i Lukač!

ODGOVORITE
Name

A

02.05.2019 11:58

Najveca laz,za Srbe,je Dodik,vece zlo od Osmanlija,vec uzima danak u krvi, David,krunice,itd,zatim sto je proturio laz,da je RS drzava,i vecinom nepismeni Srba to prihvatila,ko ide preko granice ,zna da je to laz,niko nikad nigdje ne spominje RS,ni lazova,Dodika,izuzev pijani Srba u kafani,ubiti desetine ljudi,jedno dijete,i niko ne daje ostavke,to je ratno stanje,zatim tuci zene i djecu ,sa ratnom opremom,sta je to, hapsiti Suzanu,a sina ubili joj,sta je to,NDH,jer RS vode hrvati Dodik, Zeljka,Emir,dzevad galijasevic,glupi i uvijek prodane duše ,za eure,srbi

Name

ZURBA

02.05.2019 12:37

NE PROCITAH TEKST.SAMO NASLOV.JEL TO LUKACU PRORADILA SAVJEST..

ODGOVORITE
Name

Y

02.05.2019 13:29

KOD NAS NEBI DAO OSTAVKU KADA BIH NAS SVE POUBIJALI..

ODGOVORITE