ЛЕ: ''Господин Четвртак'' лови ''Слијепе мишеве''!

Арсенал је у ужасној форми пред први меч полуфинала Лиге Европе, али на клупи му седи човек који је надимак добио управо по сјајним резултатима у овом такмичењу.

Фудбал 02.05.2019 | 14:30
ЛЕ: ''Господин Четвртак'' лови ''Слијепе мишеве''!
Велики дерби полуфинала Лиге Европе игра се на Емиратима, где Арсенал дочекује добро издриловани тим с Местаље, с надом да му се не понови глупост од прошле године када је са играчем више играо само 1:1 са Атлетико Мадридом на свом терену и у реваншу испао из трке за освајајње овог такмичења.

Серија од три везана пораза у Премијер лиги натерала је екипу Унаја Емерија да се окрене међународној сцени и кроз пласман у финале проба да потражи пролаз до Лиге шампиона. У ужасној је форми Арсенал у последње време, изгубио је три везане утакмице и примио чак девет голова од просечних енглеских тимова (Палас, Вулвс и Лестер).

Приде, напад с Обамејаном и Лаказетом делује потпуно одсечено од остатка тима, одбрана је шупља на све стране, па фанови Тобџија немају превеликог разлога за оптмизам с играчког аспекта. Зато се уочи окршаја са Шпанцима уздају у помоћ и искуство свог тренера, иначе експерта за Лигу Европе који је успесима са Севиљом одавно добио надимак Господин Четвртак.

Емери је сковао план како да обори Валенсију. За то су му, како је рекао, потребне четири ствари.

“Једва чекамо да почне утакмица, да заиграмо пред нашим навијачима, да добром игром дођемо до предности у првој утакмици. Потребни су нам расположени играчи, борбени дух, енергија и подршка навијача”, поручио је Емери, који је од 2008. до 2012. године био тренер Валенсије, али није успео да на Местаљу донесе ниједан трофеј.

Али, јесте донео три Лиге Европе Севиљи. У том периоду један од његових пулена био је Кевин Гамеиро, који ће сада предводити напад Валенсије и зна шта може да очекује од некадашњег тренера.

“Он је велики мотиватор. Пред велике утакмице и велике тренутке и те како зна да “напали” екипу, да извуче најбоље из сваког појединца. Три пута је освајао ово такмичење, тако да зна шта је потребно да би се дошло до пехара. Али, питамо се и ми, јер и ми желимо у финале”, рекао је Гамеиро.

Срећа је за Тобџије и то што ни Валенсија не блиста у последње време. Везала је два пораза у Примери (Атлетико и Еибар), а како је и њој четврто место далеко ваљало би да се сконцентрише на двомеч с Енглезима и преко њих потражи пласман у финале и фактички бараж меч Лигу шампиона.

Арсенал је у Лиги Европе ове сезоне фантастичан на свом терену, има пет тријумфа и реми, а посебно импресивно делује хет-трик победа у нокаут фази с укупном гол-разликом од чак 8:0.

И Слепи мишеви ово такмичење од доласка из Лиге шампиона играју феноменално, и код куће и на страни, па на шест нокаут утакмица имају чак пет победа и само један реми (с Краснодаром у Русији). Екипа Марселина Торала има сасвим пристојну сезону, а поред настојања да донесе Шпанији десету Лигу Европе у последњих 16 година, Валенсија игра и за први међунардони трофеј после пуних 15 година и сигурно ће дати све од себе да се врати у великом стилу у европски врх.

Зато нас очекује занимљив дуел, али коначан исход упркос благој предности Арсенала нико не би смео да се усуди да прогнозира. Историјски, Валенсија је редовно тукла Арсенал, али овога пута је можда боље држати се типа два или три гола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар