LE: ''Gospodin Četvrtak'' lovi ''Slijepe miševe''!

Arsenal je u užasnoj formi pred prvi meč polufinala Lige Evrope, ali na klupi mu sedi čovek koji je nadimak dobio upravo po sjajnim rezultatima u ovom takmičenju.

Fudbal 02.05.2019 | 14:30
LE: ''Gospodin Četvrtak'' lovi ''Slijepe miševe''!
Veliki derbi polufinala Lige Evrope igra se na Emiratima, gde Arsenal dočekuje dobro izdrilovani tim s Mestalje, s nadom da mu se ne ponovi glupost od prošle godine kada je sa igračem više igrao samo 1:1 sa Atletiko Madridom na svom terenu i u revanšu ispao iz trke za osvajajnje ovog takmičenja.

Serija od tri vezana poraza u Premijer ligi naterala je ekipu Unaja Emerija da se okrene međunarodnoj sceni i kroz plasman u finale proba da potraži prolaz do Lige šampiona. U užasnoj je formi Arsenal u poslednje vreme, izgubio je tri vezane utakmice i primio čak devet golova od prosečnih engleskih timova (Palas, Vulvs i Lester).

Pride, napad s Obamejanom i Lakazetom deluje potpuno odsečeno od ostatka tima, odbrana je šuplja na sve strane, pa fanovi Tobdžija nemaju prevelikog razloga za optmizam s igračkog aspekta. Zato se uoči okršaja sa Špancima uzdaju u pomoć i iskustvo svog trenera, inače eksperta za Ligu Evrope koji je uspesima sa Seviljom odavno dobio nadimak Gospodin Četvrtak.

Emeri je skovao plan kako da obori Valensiju. Za to su mu, kako je rekao, potrebne četiri stvari.

“Jedva čekamo da počne utakmica, da zaigramo pred našim navijačima, da dobrom igrom dođemo do prednosti u prvoj utakmici. Potrebni su nam raspoloženi igrači, borbeni duh, energija i podrška navijača”, poručio je Emeri, koji je od 2008. do 2012. godine bio trener Valensije, ali nije uspeo da na Mestalju donese nijedan trofej.

Ali, jeste doneo tri Lige Evrope Sevilji. U tom periodu jedan od njegovih pulena bio je Kevin Gameiro, koji će sada predvoditi napad Valensije i zna šta može da očekuje od nekadašnjeg trenera.

“On je veliki motivator. Pred velike utakmice i velike trenutke i te kako zna da “napali” ekipu, da izvuče najbolje iz svakog pojedinca. Tri puta je osvajao ovo takmičenje, tako da zna šta je potrebno da bi se došlo do pehara. Ali, pitamo se i mi, jer i mi želimo u finale”, rekao je Gameiro.

Sreća je za Tobdžije i to što ni Valensija ne blista u poslednje vreme. Vezala je dva poraza u Primeri (Atletiko i Eibar), a kako je i njoj četvrto mesto daleko valjalo bi da se skoncentriše na dvomeč s Englezima i preko njih potraži plasman u finale i faktički baraž meč Ligu šampiona.

Arsenal je u Ligi Evrope ove sezone fantastičan na svom terenu, ima pet trijumfa i remi, a posebno impresivno deluje het-trik pobeda u nokaut fazi s ukupnom gol-razlikom od čak 8:0.

I Slepi miševi ovo takmičenje od dolaska iz Lige šampiona igraju fenomenalno, i kod kuće i na strani, pa na šest nokaut utakmica imaju čak pet pobeda i samo jedan remi (s Krasnodarom u Rusiji). Ekipa Marselina Torala ima sasvim pristojnu sezonu, a pored nastojanja da donese Španiji desetu Ligu Evrope u poslednjih 16 godina, Valensija igra i za prvi međunardoni trofej posle punih 15 godina i sigurno će dati sve od sebe da se vrati u velikom stilu u evropski vrh.

Zato nas očekuje zanimljiv duel, ali konačan ishod uprkos blagoj prednosti Arsenala niko ne bi smeo da se usudi da prognozira. Istorijski, Valensija je redovno tukla Arsenal, ali ovoga puta je možda bolje držati se tipa dva ili tri gola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar