ЛЕ: Српска колонија у Франкфурту јуриша на Плавце!

Челси има много већу репутацију као клуб навикао да се бори за трофеје, али сјајне игре у Лиги Европе дају реалне шансе Ајнтрахту да однесе предност у Лондон.

Фудбал 02.05.2019 | 14:00
ЛЕ: Српска колонија у Франкфурту јуриша на Плавце!
Ретко се дешавало да се у полуфиналу Лиге Европе нађу четири екипе са подједнаким шансама за пласман на завршну представу, самим тим и за освајање пехара. На први поглед, код овог пара није такав случај због Челсијеве репутације као клуба који је навикао да се бори за трофеје. Међутим, Ајнтрахт из Франкфурта је на основу свега што је приказао у досадашњем току такмичења апсолутно заслужио да размишља о одласку на Олимпијски стадион у Бакуу, на којем ће се 29. маја одиграти финале, и не би било изненађење ако би однео предност на реванш у Лондону.

Ајнтрахтова бајка започела је на крају минуле сезоне освајањем Купа Немачке. Иако апсолутни аутсајдери, црвено-црни су у Берлину декласирали моћни Бајерн са 3:1 и осигурали наступ у ЛЕ. Многи су гро заслуга за огромни успех клуба са Комерцбанк-Арене приписали тактичком умећу тренера Ника Ковачакоји је “завио у црно” управо садашње послодавце из Минхена. То је истинито, али само донекле будући да је хрватски стручњак имао довољно квалитетних фудбалера, способних да његове замисли спроведу у дело.

Ковач је отишао, али његов наследник Ади Хитер мудро је задржао успостављени систем, унапредивши га увођењем у “причу” неколицине младих и талентованих играча, пре свих Луке Јовића који се надавао голова, махом на асистенције саиграча из репрезентације Србије Мијата Гаћиновића и Филипа Костића.

Франкфуртски Орлови су кроз групу са Лациом, кипарским Аполоном и прошлогодишњим финалистом Лиге Европе Марсељем прошли са максималним учинком, а затим елиминисали Шахтјор, Интер и Бенфику и, да се тако изразимо, расли из утакмице у утакмицу и на фудбалском, и на менталном плану.

Епитет фаворита пред овај меч тренер Ајнтрахта Ади Хитер је пребацио на страну Челсија.

“Плавци су прави шампионски тим са Луизом, Игуаином, Апиликуетом. Тачно је, рекао сам да су фаворити против нас, али имамо и ми шансе. Играју се две утакмице, а ми смо екипа која може да науди било коме”, поручио је Хитер.

Резултатски гледано, Челси је такође био убедљив кроз читаву кампању, али имао је и неупоредиво лакши жреб. Притом, у реваншу четвртфинала са прашком Славијом исказао је бројне слабости у дефанзиви (4:3), што му се често дешавало и у Премијер лиги, упркос врло искусном саставу. Стиче се утисак да менаџер Плаваца Маурицио Сари није дорастао највећим изазовима и то би могла да буде пресудна ставка у овом двомечу.

Но, ако Еден Азар буде имао свој дан - а добра партија у Франкфурту додатно би му подигла ионако астрономску цену и увећала изгледе да Стамфорд Бриџ, где је увелико на излазним вратима, напусти у великом стилу.

Пред утакмицу менаџер Челсија Сари пожалио се да има кадровске проблеме, поготово у одбрани, због повреда:

“Гери Кејхил има повреду Ахилове тетиве, па смо морали да испробавамо опцију са Апиликуетом на месту штопера. У проблемима смо. Одиграли смо 58 утакмице ове сезоне и такве невоље су нормалне. Добро смо их избегавали све до последњих 10 дана”, рекао је Сари.

Пошто је Антонио Ридигер завршио сезону због повреде колена, као једина два здрава “права” штопера остају Давид Луиз и Андреас Кристенсен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар