LE: Srpska kolonija u Frankfurtu juriša na Plavce!

Čelsi ima mnogo veću reputaciju kao klub navikao da se bori za trofeje, ali sjajne igre u Ligi Evrope daju realne šanse Ajntrahtu da odnese prednost u London.

Fudbal 02.05.2019 | 14:00
LE: Srpska kolonija u Frankfurtu juriša na Plavce!
Retko se dešavalo da se u polufinalu Lige Evrope nađu četiri ekipe sa podjednakim šansama za plasman na završnu predstavu, samim tim i za osvajanje pehara. Na prvi pogled, kod ovog para nije takav slučaj zbog Čelsijeve reputacije kao kluba koji je navikao da se bori za trofeje. Međutim, Ajntraht iz Frankfurta je na osnovu svega što je prikazao u dosadašnjem toku takmičenja apsolutno zaslužio da razmišlja o odlasku na Olimpijski stadion u Bakuu, na kojem će se 29. maja odigrati finale, i ne bi bilo iznenađenje ako bi odneo prednost na revanš u Londonu.

Ajntrahtova bajka započela je na kraju minule sezone osvajanjem Kupa Nemačke. Iako apsolutni autsajderi, crveno-crni su u Berlinu deklasirali moćni Bajern sa 3:1 i osigurali nastup u LE. Mnogi su gro zasluga za ogromni uspeh kluba sa Komercbank-Arene pripisali taktičkom umeću trenera Nika Kovačakoji je “zavio u crno” upravo sadašnje poslodavce iz Minhena. To je istinito, ali samo donekle budući da je hrvatski stručnjak imao dovoljno kvalitetnih fudbalera, sposobnih da njegove zamisli sprovedu u delo.

Kovač je otišao, ali njegov naslednik Adi Hiter mudro je zadržao uspostavljeni sistem, unapredivši ga uvođenjem u “priču” nekolicine mladih i talentovanih igrača, pre svih Luke Jovića koji se nadavao golova, mahom na asistencije saigrača iz reprezentacije Srbije Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića.

Frankfurtski Orlovi su kroz grupu sa Laciom, kiparskim Apolonom i prošlogodišnjim finalistom Lige Evrope Marseljem prošli sa maksimalnim učinkom, a zatim eliminisali Šahtjor, Inter i Benfiku i, da se tako izrazimo, rasli iz utakmice u utakmicu i na fudbalskom, i na mentalnom planu.

Epitet favorita pred ovaj meč trener Ajntrahta Adi Hiter je prebacio na stranu Čelsija.

“Plavci su pravi šampionski tim sa Luizom, Iguainom, Apilikuetom. Tačno je, rekao sam da su favoriti protiv nas, ali imamo i mi šanse. Igraju se dve utakmice, a mi smo ekipa koja može da naudi bilo kome”, poručio je Hiter.

Rezultatski gledano, Čelsi je takođe bio ubedljiv kroz čitavu kampanju, ali imao je i neuporedivo lakši žreb. Pritom, u revanšu četvrtfinala sa praškom Slavijom iskazao je brojne slabosti u defanzivi (4:3), što mu se često dešavalo i u Premijer ligi, uprkos vrlo iskusnom sastavu. Stiče se utisak da menadžer Plavaca Mauricio Sari nije dorastao najvećim izazovima i to bi mogla da bude presudna stavka u ovom dvomeču.

No, ako Eden Azar bude imao svoj dan - a dobra partija u Frankfurtu dodatno bi mu podigla ionako astronomsku cenu i uvećala izglede da Stamford Bridž, gde je uveliko na izlaznim vratima, napusti u velikom stilu.

Pred utakmicu menadžer Čelsija Sari požalio se da ima kadrovske probleme, pogotovo u odbrani, zbog povreda:

“Geri Kejhil ima povredu Ahilove tetive, pa smo morali da isprobavamo opciju sa Apilikuetom na mestu štopera. U problemima smo. Odigrali smo 58 utakmice ove sezone i takve nevolje su normalne. Dobro smo ih izbegavali sve do poslednjih 10 dana”, rekao je Sari.

Pošto je Antonio Ridiger završio sezonu zbog povrede kolena, kao jedina dva zdrava “prava” štopera ostaju David Luiz i Andreas Kristensen.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar