Рио дочекао грешку Ван Дајка: Није атомска наука!

Навијачи на друштвеним мрежама обрушили су се на фудбалера кога "нико није предриблао целе сезоне", као и легендарни Рио Фердинанд који га је жестоко критиковао за први гол Барселоне.

Фудбал 02.05.2019 | 13:00
Рио дочекао грешку Ван Дајка: Није атомска наука!
Ливерпул је играо добар фудбал, али се из Шпаније враћа лошег расположења!

Изгубили су високим резултатом (3:0) послије голова које су дали Луис Суарез и Лионел Меси, а како то обично бива потребно је пронаћи кривца за такав пораз, за шта се прво гледа у одбрану, иако је одрадила сасвим добар посао прошле вечери на "Камп Ноу".

Рио Фердинанд није имао никакву дилему и одмах се "обрушио" на Вирџила ван Дајка који је прије неколико дана проглашен и најбољим фудбалером Премијер лиге у избору играча.

Бивши штопер Манчестер јунајтеда, тренутно и кандидат за спортског директора тог клуба, критиковао је позиционирање Холанђанина код првог гола Барселоне, када је између њега и Матипа у простор утрчао Суарез и "клизећим стартом" савладао Алисона.

"Ово је кривица Вирџила ван Дајка", рекао је Рио Фердинанд.

"Он у овој ситуацији види Суареза, који показује прстом гдје жели лопту, није то никаква посебна наука.... Стоји испред њега и то је његов човјек, али је он статичан. То је криминално у тој позицији".

Најбољи и најскупљи штопер свијета ове сезоне је одиграо готово перфектно, али ће се због суперлатива који стоје уз његово име, стално тражити мана у његовој игри...

Ако се на све то додају и бесмислени подаци попут тога да га "нико није предриблао читаве сезоне у Премијер лиги", код навијача и уопште људи који прате фудбал јавља се одређена врста бунта, гдје желе да докажу да "није баш толико добар, него прецијењен".

Можда се то десило и Рију Фердинанду који је и сам активан на друштвеним мрежама.

"Он мора да говори Матипу где да стане, треба да буде његове очи и уши, или да сам крене на Суареза... Мислим да ће и он сам бити разочаран овом својом реакцијом", казао је Рио Фердинанд коме се у критици холандског штопера придружио и Роби Севиџ.

"Видио је трк Суареза, Матип није јер је иза... Ово је Ван Дајкова кривица".

Занимљиво је да је на друштвеним мрежама заживио и снимак из првог полувремена када је Лионел Меси имао лопту с десне стране искоса, а Ван Дајк позвао саиграче да га макар удвоје, што је протумачено као слабост Холанђанина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар