Rio dočekao grešku Van Dajka: Nije atomska nauka!

Navijači na društvenim mrežama obrušili su se na fudbalera koga "niko nije predriblao cele sezone", kao i legendarni Rio Ferdinand koji ga je žestoko kritikovao za prvi gol Barselone.

Fudbal 02.05.2019 | 13:00
Rio dočekao grešku Van Dajka: Nije atomska nauka!
Liverpul je igrao dobar fudbal, ali se iz Španije vraća lošeg raspoloženja!

Izgubili su visokim rezultatom (3:0) poslije golova koje su dali Luis Suarez i Lionel Mesi, a kako to obično biva potrebno je pronaći krivca za takav poraz, za šta se prvo gleda u odbranu, iako je odradila sasvim dobar posao prošle večeri na "Kamp Nou".

Rio Ferdinand nije imao nikakvu dilemu i odmah se "obrušio" na Virdžila van Dajka koji je prije nekoliko dana proglašen i najboljim fudbalerom Premijer lige u izboru igrača.

Bivši štoper Mančester junajteda, trenutno i kandidat za sportskog direktora tog kluba, kritikovao je pozicioniranje Holanđanina kod prvog gola Barselone, kada je između njega i Matipa u prostor utrčao Suarez i "klizećim startom" savladao Alisona.

"Ovo je krivica Virdžila van Dajka", rekao je Rio Ferdinand.

"On u ovoj situaciji vidi Suareza, koji pokazuje prstom gdje želi loptu, nije to nikakva posebna nauka.... Stoji ispred njega i to je njegov čovjek, ali je on statičan. To je kriminalno u toj poziciji".

Najbolji i najskuplji štoper svijeta ove sezone je odigrao gotovo perfektno, ali će se zbog superlativa koji stoje uz njegovo ime, stalno tražiti mana u njegovoj igri...

Ako se na sve to dodaju i besmisleni podaci poput toga da ga "niko nije predriblao čitave sezone u Premijer ligi", kod navijača i uopšte ljudi koji prate fudbal javlja se određena vrsta bunta, gdje žele da dokažu da "nije baš toliko dobar, nego precijenjen".

Možda se to desilo i Riju Ferdinandu koji je i sam aktivan na društvenim mrežama.

"On mora da govori Matipu gde da stane, treba da bude njegove oči i uši, ili da sam krene na Suareza... Mislim da će i on sam biti razočaran ovom svojom reakcijom", kazao je Rio Ferdinand kome se u kritici holandskog štopera pridružio i Robi Sevidž.

"Vidio je trk Suareza, Matip nije jer je iza... Ovo je Van Dajkova krivica".

Zanimljivo je da je na društvenim mrežama zaživio i snimak iz prvog poluvremena kada je Lionel Mesi imao loptu s desne strane iskosa, a Van Dajk pozvao saigrače da ga makar udvoje, što je protumačeno kao slabost Holanđanina.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar