Људи, добро сам!

Икер Касиљас се неколико сати након срчаног удара огласио на друштвеним мрежама и послао поруку захвалности навијачима.  Касиљасов менаџер Кутропија: Срећа је што му се десило на тренингу, а не код куће.  Икер раније није имао никакве симптоме да има проблем са срцем.

Фудбал 02.05.2019 | 12:45
Људи, добро сам!
Легендарни голман ће бити добро!

Икер Касиљас (37) забринуо је читав фудбалски свет када се у току јучерашњег дана појавила информација да је доживео срчани удар на тренингу, али брзом интервенцијом спречена је трагедија и у овом тренутку се шпански чувар мреже успешно опоравља у болници.

Њему је одрађена мања операција срца звана - катетеризација срца, због закрчења артерије, а и сам Касиљас се на друштвеним мрежама огласио неколико сати касније.

"Све је под контролом за сада. Све је ово проузроковало велики страх, али сам из свега изашао 'нетакнут'. Хвала свима на порукама подршке и љубави коју ми дајете", написао је фудбалер Порта с фотографијом из кревета.

Њему су у току дана подршку пружили и многобројни фудбалери, бивши саиграчи...

За сада нема информација када ће бити пуштен из болнице.

Касиљасов менаџер Кутропија: Срећа је што му се десило на тренингу, а не код куће. Икер раније није имао никакве симптоме да има проблем са срцем.

Имао је Икер Касиљас сву срећу овог света у несрећи, јер му се срчани удар догодио на тренингу, пред носом клупских лекара Порта, каже његов менаџер Карлос Кутропија. Легендарни голман је у среду поподне доживео инфаркт док је вежбао са тимом, али брза реакција лекара му је спасла живот.

Касиљас је експресно пребачен у болницу и ван је животне опасности, што је најважније у целој причи. А, могло је да буде другачије…

“Икер је имао огромну срећу што му се све десило на тренингу Порта, где су доктори одмах реаговали. Да му се десило код куће, знајући Касиљаса, он би некако скупио снагу да крене на тренинг и последице би биле ужасне. Овако, лекари су реаговали веома брзо и много смо их захвални”, рекао је Кутропија.

Агент Портовог голмана каже да Икер није имао раније ниједан симптом да нешто није у реду са срцем.

“Никада му се ништа слично није догодило, није имао никакве проблеме. Ово је шок за све. Сада је небитна прича да ли је губио свест током удара, просто је на пола тренинга осетио да му није добро, осетио је бол у грудима, устима и у руци. Није имао појма да га је погодио срчани удар. Свега је постао свестан тек после операције”.

Касиљас има 37 година и логично би било да после свега заврши каријеру.

“Нисмо о томе причали, сада је најважније да је Икер добро. Када видим да се смеје у болници, осећам се срећнијим него када је подигао титулу првака света са Шпанијом. Ово му је највећа победа у каријери”, истакао је Карлос Кутропија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар