Ljudi, dobro sam!

Iker Kasiljas se nekoliko sati nakon srčanog udara oglasio na društvenim mrežama i poslao poruku zahvalnosti navijačima.  Kasiljasov menadžer Kutropija: Sreća je što mu se desilo na treningu, a ne kod kuće.  Iker ranije nije imao nikakve simptome da ima problem sa srcem.

Fudbal 02.05.2019 | 12:45
Ljudi, dobro sam!
Legendarni golman će biti dobro!

Iker Kasiljas (37) zabrinuo je čitav fudbalski svet kada se u toku jučerašnjeg dana pojavila informacija da je doživeo srčani udar na treningu, ali brzom intervencijom sprečena je tragedija i u ovom trenutku se španski čuvar mreže uspešno oporavlja u bolnici.

Njemu je odrađena manja operacija srca zvana - kateterizacija srca, zbog zakrčenja arterije, a i sam Kasiljas se na društvenim mrežama oglasio nekoliko sati kasnije.

"Sve je pod kontrolom za sada. Sve je ovo prouzrokovalo veliki strah, ali sam iz svega izašao 'netaknut'. Hvala svima na porukama podrške i ljubavi koju mi dajete", napisao je fudbaler Porta s fotografijom iz kreveta.

Njemu su u toku dana podršku pružili i mnogobrojni fudbaleri, bivši saigrači...

Za sada nema informacija kada će biti pušten iz bolnice.

Kasiljasov menadžer Kutropija: Sreća je što mu se desilo na treningu, a ne kod kuće. Iker ranije nije imao nikakve simptome da ima problem sa srcem.

Imao je Iker Kasiljas svu sreću ovog sveta u nesreći, jer mu se srčani udar dogodio na treningu, pred nosom klupskih lekara Porta, kaže njegov menadžer Karlos Kutropija. Legendarni golman je u sredu popodne doživeo infarkt dok je vežbao sa timom, ali brza reakcija lekara mu je spasla život.

Kasiljas je ekspresno prebačen u bolnicu i van je životne opasnosti, što je najvažnije u celoj priči. A, moglo je da bude drugačije…

“Iker je imao ogromnu sreću što mu se sve desilo na treningu Porta, gde su doktori odmah reagovali. Da mu se desilo kod kuće, znajući Kasiljasa, on bi nekako skupio snagu da krene na trening i posledice bi bile užasne. Ovako, lekari su reagovali veoma brzo i mnogo smo ih zahvalni”, rekao je Kutropija.

Agent Portovog golmana kaže da Iker nije imao ranije nijedan simptom da nešto nije u redu sa srcem.

“Nikada mu se ništa slično nije dogodilo, nije imao nikakve probleme. Ovo je šok za sve. Sada je nebitna priča da li je gubio svest tokom udara, prosto je na pola treninga osetio da mu nije dobro, osetio je bol u grudima, ustima i u ruci. Nije imao pojma da ga je pogodio srčani udar. Svega je postao svestan tek posle operacije”.

Kasiljas ima 37 godina i logično bi bilo da posle svega završi karijeru.

“Nismo o tome pričali, sada je najvažnije da je Iker dobro. Kada vidim da se smeje u bolnici, osećam se srećnijim nego kada je podigao titulu prvaka sveta sa Španijom. Ovo mu je najveća pobeda u karijeri”, istakao je Karlos Kutropija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar