Венецуела: Хаос однио прву жртву

Самопроглашени предсједник и лидер опозиције у Венецуели Хуан Гваидо поручио је својим присталицама током протеста у Каракасу да су демонстрације неповратан процес и да ће се наставити свакога дана док се не достигне слобода.

Свијет 02.05.2019 | 09:02
Венецуела: Хаос однио прву жртву
"На правом смо путу, нема повратка", поручио је Гваидо, јавио је ББЦ.

Он је најавио да ће од данас почети серија штрајкова која би на крају довела до генералног штрајка, наводи британски јавни сервис.

"Ако је режим мислио да смо достигли максималан притисак, на могу ни да замисле колико можемо да поднесемо", поручио је Гваидо окупљенима.

Истовремено, у Каркасу су организоване провладине демонстрације, за које предсједник Николас Мадуро каже да су организоване поводом прославе Међународног дана рада, 1. маја.

Предсједник Мадуро раније је у телевизијском обраћању описао Гваидове присталице као "малу групу" чији план је пропао, док је лидер опозције поновио позиве грађанима Венецуеле да изађу на улице како би довршили оно што је он назвао "последњом фазом" његових напора да свргне Мадура.

У сукобима опозиције и полиције у уторак је, према здравственим званичницима Венецуеле, повређено 69 људи, од којих је двоје задобило прострелне ране, пренио је ББЦ, док је Ројтерс јавио да је у сукобима рањено 100 људи. ББЦ јавља и да је у сукобима на улици погинула једна жена.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

децко

02.05.2019 10:01

СФРЈ, Сирија, Либија, Ирак,... преписани сценарио рата, безнадја, убистава, демократије, камата, пореза, уцјена и на крају искориставања до изнемоглости порусене земље и њених природних ресурса! Распитајте се колико коста гориво у УСА, упалите камере на интернету које надгледају америцке градове да видите колике "тенкове" од аута возе! Нема га испод 3 кубика! Све це вам бити јасно!

ОДГОВОРИТЕ