Звезда заказала журку: У недјељу прослава титуле!

Голчина Павкова, пенал и доминација Звезде за корак ближе одбрани титуле! Фудбалери Црвене звезде лако су изашли на крај са Војводином и победили је резултатом 5:0 у 34. колу Суперлиге Србије.  Црвено-бели убедљиви у Новом Саду.  Звезда новосадском петардом заказала шампионско славље! Воша прегажена на Карађорђу! Црвено-бели убедљиво славили у Српској Атини головима Павкова, Вукановића, Бена и Јовељића - 5:0.  Земун као казнена експедиција: 5:1, 7:0! Тим из Горње Вароши се пробудио тек на крају првенства, па је тако за 180 минута фудбала постигао чак 12 голова. Претходно, за 32 кола - само 21! Да ли је ово касно да би опстали у Суперлиги?

Фудбал 01.05.2019 | 18:30
Звезда заказала журку: У недјељу прослава титуле!
Црвено-бели из Београда су по други пут ове сезоне славили победу на "Карађорђу", пошто су претходно Вошу победили и у регуларном делу првенства (4:1).

Овим поразом Војводина је остала "закуцана" за дно плеј-офа Суперлиге, док је актуелни шампион направио додатак корак ка одбрани титуле и "одлепио" се од Радничког из Ниша на шест бодова разлике.

Прва је на утакмици запретила Војводина, када је у 12. минуту у казненом простору гостију пао Матић. Судија Милановић је тада донео праведну одлуку да не досуди пенал за домаћина.

На први гол на мечу није се чекало пуно – Милан Павков је постигао најлепши гол сезоне у Суперлиги, можда чак и лепши од оног који је дао Ливерпулу у Лиги шампиона. Лопта му је "села" на волеј, а Роцков је био апсолутно немоћан.

Већ три минута касније питање победника је, малтене, било решено. Добру акцију Звезде је крунисао Алекса Вукановић, који је искористио асистенцију Стојковића и уписао гол на другом мечу заредом (после поготка у "вечитом" дербију).

Гол Вукановића десио се у 25. минуту меча, а до краја полувремена нисмо видели много тога што се може истаћи.

Звезда је чувала предност и имала лопту у ногама, а Војводина се, упркос заостатку, бранила и чекала прилику из контранапада, до које је ретко долазила.

Ипак, на старту других 45 минута игре Војводина је опасно припретила. У само пар минута истакли су се Матић и млади Зукић, али у оба наврата Борјан није морао да извади лопту из своје мреже.

У 65. минуту, само пет минута након што је ушао на терен, Ел Фарду Бен је искористио још једно изванредно додавање Марина и одлично се снашао испред гола противника, па повећао предност на 3:0.

Црвено-бели из Београда су наставили да притискају противника иако су имали огромну предност, а Војводина није имала решења за офанзиву противника и и даље је чекала да се нешто деси, уместо да преузме иницијативу.

У 72. минуту прилику је добио млади Дејан Јовељић, који је заменио стрелца "еврогола" Павкова. Иста судбина се десила и њему као и Бену – постигао је гол неколико минута након што је осетио траву "Карађорђа".

После корнера лопта је дошла до Чаушића, а на путањи његовог ударца нашао се Јовељић, који је сјајно одреаговао и преусмерио лопту ка мрежи Роцкова за великих 4:0.

Таман када су сви мислили да је време да се свира крај, у последњим тренуцима регуларног дела меча Звезда је поново напала. Јованчић је дошао до лопте и пао у шеснаестерцу Воше, а судија Милановић се одлучио за пиштаљку и пенал.

Одговорност је преузео Јовељић и имао доста среће у постизању седмог овоесзонског гола. Голман Војводине га је прочитао, али је лопта отишла испод његовог тела и завршила у голу. То је било и последње дешавање у Новом Саду, јер је одмах после гола свиран крај утакмице.

Црвена звезда у наредном колу, 5. маја, дочекује Младост из Лучана, док истог дана Војводина гостује Радничком у Нишу.

Још само једна победа у преостале три утакмице и Црвена звезда ће одбранити титулу првака Србије.

Изабраници Владана Милојевића рутински су одиграли у Новом Саду и убедљиво савладали Војводину 5:0.

Серију голова ефектно је отворио Милан Павков у 22. минуту, а наставили су Алекса Вукановићу 25, Мохамед Ел Фарду Бен у 66. и Дејан Јовељић у 78. и 91.

Прву "меч лопту" за још један пехар у својим витринама, црвено-бели имаће у недељу од 18 часова, када дочекују Младост из Лучана коју су ове сезоне већ трипут савладали (2:1, 3:1 и 4:1), а предстоје им још два међусобна дуела. Поред поменутог у првенству ту је и реванш полуфинала Купа у Лучанима.

Црвено-бели су допутовали у Нови Сад без недовољно опорављеног Ричмонда Боаћија и, због жутих картона, суспендованог Бранка Јовичића. У стартној постави Војводине био је Немања Милојевић, син Звездиног тренера Владан Милојевића.

Није Војводина пружила отпор као што је умела претходних сезона, посебно на свом стадиону, али то и не чуди имајући у виду кризу у којој се "лале" налазе. Био је ово њихов четврти узастопни пораз у плеј-офу, а подсетимо и да су се једва домогли места међу првих осам тимова Суперлиге.

Имали су Новосађани, ипак, неколико добрих прилика за погодак, а најбоље две почетком другог полувремена. Обе после лоших реакција Звездиних штопера, прво Милуновића, а онда и Бабића, али је Милан Борјан био концентрисан, а Зукић непрецизан.

Звезда је констатно имала иницијативу, међутим, после сат времена игре није деловало да ће гости бити тако убедљиви, али су ове среде "резервисти" Бен и Јовељић били расположени, па је домаћин на крају доживео дебакл.

Црвена звезда је заказала шампионско славље за недељу и утакмицу против Младости из Лучана на стадиону Рајко Митић. Екипа Владана Милојевића је на крилима славља у вечитом дербију прегазила Војводину на Карађорђу, одигравши најбољи меч овог пролећа, па поново има огромних шест бодова предности у односу на другопласирани Раднички из Ниша - 5:0 (2:0).

Црвено-бели су питање победника практично решили средином првог полувремена, када су у распону од само три минута два пута матирали Емила Роцкова, захваљујући Павкову и Вукановићу, док су у наставку меча мрежу немоћног састава Радована Кривокапића погађали Мохамед ел Фарду Бен и Дејан Јовељић(два пута).

Домаћин је у потпуности надигран у свим сегментима игре, претио је само на старту меча преко Бојана Матића, после чега се на терену питао само гостујући тим, који је подизао ритам како је меч одмицао, постигао голове у идеалном тренутку, а онда на крилима резервиста печатирао 29. тријумф у овој сезони.

Новосађанима је свака нада пала у 23. минуту. Павков мајсторски примирио лопту на груди после додавања Чаушића, а онда из окрета левицом закуцао лопту под пречку домаћег тима, за још један у низу његових спектакуларних голова у овој сезони. Три минута касније одличну форму потврдио је и Алекса Вукановић, који се одлично кретао у шеснаестрцу противника и одлично реаговао на правовремено додавање Стојковића.

Кривокапићев тим је храбро ушао у друго полувреме с намером да се експресно врати у игру за бодове. Две добре прилике имали су Матић и суперталентовани Зукић, али су потом остали без концентрације, што су квалитетнији гости зналачки казнили. Милојевић је баш као и против Партизана погодио са изменама. Бен је заменио Вукановића на истеку часа игре и само пет минута касније и дефинитивно разрешио сваку дилему када је коначан исход у питању.

Огромну енергију у игру гостију унео је и млади Дејан Јовељић, који је одменио одличног Павкова у последњих 20 минута и са два поготка у свом стилу спустио завесу на сјајно издање свог тима у овом мечу. Прво је био прилично спретан након ударца Чаушића, лукаво скренувши лопту у мрежу Новосађана, док је у последњим тренуцима меча преузео одговорност код извођења најстроже казне и уз мало среће још једном послао лопту иза леђа несрећног чувара мреже домаћег тима.

ВОЈВОДИНА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:5 (0:2)
/Павков 23, Вукановић 26, Бен 65, Јовељић 79, 90+2. пенал/

Стадион: Карађорђе;
Капацитет: 14.458
Судија: Милош Миловановић (Ћуприја)

ВОЈВОДИНА (4-2-3-1): Роцков - Граовац, Веселиновић, Саничанин, Деветак - Митошевић, Ђурић (од 46. Ђуричин) - Милојевић, Зукић (од 82. Месаровић), Нешковић (од 74. Срећковић) - Матић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић (од 79. Гобељић) - Чаушић, Јованчић - Вукановић (од 60. Бен), Марин, Иванић - Павков (од 72. Јовељић).

Земун као казнена експедиција: 5:1, 7:0! Тим из Горње Вароши се пробудио тек на крају првенства, па је тако за 180 минута фудбала постигао чак 12 голова. Претходно, за 32 кола - само 21! Да ли је ово касно да би опстали у Суперлиги? Бачка извукла седмицу у Земуну, Рад послао Врањанце на дно! Зелено-бели постигли 12 голова у две утакмице

До пре седам дана деловало је да је Земун сигуран путник за Прву лигу Србије, али промена тренера је позитивно утицала на екипу која је експлодирала у последња два кола!

Након велике победе на гостовању у Шапцу против Мачве (5:1), Земунци су сјајни били и пред својим навијачима надигравши директног конкурента у борби за опстанак, екипу ОФК Бачке, и то још убедљивије - 7:0 (4:0).

Играчи младог тренера Радомира Коковића су већ у првом полувремену постигли четири гола преко Момчила Мркаића (2' и 28'), односно Ивана Илића (19') и Емира Азеновића (32').

Победу су убедљевијом у наставку учинили поново снажни Мркаић (51'), који је тако "заокружио" хет-трик, док је Дарко Гојковић у 62. минуту савладао свог голмана Зоговића, који се неће по лепом сећати ове утакмице, а "крај је свирао" Немања Томић (87').

Занимљиво је да је Земун у прва 32 кола постигао само 21 гол, а у последња два кола чак 12... Дакле више од половине за само 180 минута фудбала!

Земун и после овог кола остаје у опасној зони, пошто је и Рад славио против Динама (1:0), али ако наставе да играју овако, ништа није немогуће, остале су још три утакмице до краја.

Само је питање где су били до сада...

У дуелу боље пласираних екипа из плеј-аута, Радника и Вождовца, славили су Сурдуличани резултатом 4:2 (1:0), а голове за домаћина постигли су Пајовић, Златановић, Стојановић и Дамњановић, док је Сикимић у наставку само ублажио пораз.

Две спектакуларне утакмице Земуна у финишу сезоне! После пет комада у мрежу Мачве прошле недеље, зелено-плави су данас у утакмици 34. кола размонтирали Бачку, којој су стрпали седам комада – 7:0.

У само два кола Земун је постигао 12 голова, а укупно је дао 21 за претходне 32 рунде Суперлиге! Бачка је у Горњој вароши издржала цела два минута, када је Мркаић постигао водећи гол од своја укупно три на овом мечу.

Већ до полувремена било је 4:0 у корист домаћег тима, тако да је само било питање где ће се пулениРадомира Коковића зауставити. Стали су на "седмици".

Злата вредну победу уписао је Рад, који је у директном окршају за опстанак савладао Динамо и послао га на дно табеле – 1:0.

Једини гол на мечу постигао је Владимир Волков у 9. минуту. Грађевинари немају лак распоред, чекају их две утакмице у гостима, против Бачке и Мачве, а онда у последњем колу дуел са Земуном, можда буде директно за опстанак у лиги.

Настављају се проблеми за Вождовац, који је одиграо четврту узастопну утакмицу без победе. Змајеви су посрнули и у Сурдулици, где је Радник убедљиво славио са 4:2.

СУПЕРЛИГА ПЛЕЈ-АУТ 34. КОЛО:

Рад - Динамо 1:0 (1:0)
/Волков 9/

Радник - Вождовац 4:2 (1:0)
/Пајовић 33, Златановић 46, Стојановић 82, Дамњановић 86 - Сикимић 63, 87/

Земун - Бачка 7:0 (4:0)
/Мркаић 2, 28, 51, Илић 19, Аземовић 32, Гојковић 62аг, Томић 87/

Мачва - Спартак 18.00

ТАБЕЛА: Радник 24, Спартак (-1) 23, Вождовац 21, Мачва (-1) 20, Бачка 18, Рад 18, Земун 17, Динамо 14.

СУПЕРЛИГА ПЛЕЈ-ОФ 34. КОЛО

уторак

Пролетер - Раднички 2:3 (1:0)
/Вујаклија 31', Човић 61' - Хескић 50', 54', 71'/

среда

Војводина - Црвена звезда 0:5 (0:2)
/Павков 23, Вукановић 26, Бен 65, Јовељић 79, 91п/

Чукарички - Напредак 18.00
Партизан - Младост 18.00 (ТВ Арена Спорт 1)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 51, Раднички 45, Младост (-1) 32, Чукарички (-1) 31, Партизан (-1) 30, Напредак (-1) 27, Пролетер 22, Војводина 20.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар