Zvezda zakazala žurku: U nedjelju proslava titule!

Golčina Pavkova, penal i dominacija Zvezde za korak bliže odbrani titule! Fudbaleri Crvene zvezde lako su izašli na kraj sa Vojvodinom i pobedili je rezultatom 5:0 u 34. kolu Superlige Srbije.  Crveno-beli ubedljivi u Novom Sadu.  Zvezda novosadskom petardom zakazala šampionsko slavlje! Voša pregažena na Karađorđu! Crveno-beli ubedljivo slavili u Srpskoj Atini golovima Pavkova, Vukanovića, Bena i Joveljića - 5:0.  Zemun kao kaznena ekspedicija: 5:1, 7:0! Tim iz Gornje Varoši se probudio tek na kraju prvenstva, pa je tako za 180 minuta fudbala postigao čak 12 golova. Prethodno, za 32 kola - samo 21! Da li je ovo kasno da bi opstali u Superligi?

Fudbal 01.05.2019 | 18:30
Zvezda zakazala žurku: U nedjelju proslava titule!
Crveno-beli iz Beograda su po drugi put ove sezone slavili pobedu na "Karađorđu", pošto su prethodno Vošu pobedili i u regularnom delu prvenstva (4:1).

Ovim porazom Vojvodina je ostala "zakucana" za dno plej-ofa Superlige, dok je aktuelni šampion napravio dodatak korak ka odbrani titule i "odlepio" se od Radničkog iz Niša na šest bodova razlike.

Prva je na utakmici zapretila Vojvodina, kada je u 12. minutu u kaznenom prostoru gostiju pao Matić. Sudija Milanović je tada doneo pravednu odluku da ne dosudi penal za domaćina.

Na prvi gol na meču nije se čekalo puno – Milan Pavkov je postigao najlepši gol sezone u Superligi, možda čak i lepši od onog koji je dao Liverpulu u Ligi šampiona. Lopta mu je "sela" na volej, a Rockov je bio apsolutno nemoćan.

Već tri minuta kasnije pitanje pobednika je, maltene, bilo rešeno. Dobru akciju Zvezde je krunisao Aleksa Vukanović, koji je iskoristio asistenciju Stojkovića i upisao gol na drugom meču zaredom (posle pogotka u "večitom" derbiju).

Gol Vukanovića desio se u 25. minutu meča, a do kraja poluvremena nismo videli mnogo toga što se može istaći.

Zvezda je čuvala prednost i imala loptu u nogama, a Vojvodina se, uprkos zaostatku, branila i čekala priliku iz kontranapada, do koje je retko dolazila.

Ipak, na startu drugih 45 minuta igre Vojvodina je opasno pripretila. U samo par minuta istakli su se Matić i mladi Zukić, ali u oba navrata Borjan nije morao da izvadi loptu iz svoje mreže.

U 65. minutu, samo pet minuta nakon što je ušao na teren, El Fardu Ben je iskoristio još jedno izvanredno dodavanje Marina i odlično se snašao ispred gola protivnika, pa povećao prednost na 3:0.

Crveno-beli iz Beograda su nastavili da pritiskaju protivnika iako su imali ogromnu prednost, a Vojvodina nije imala rešenja za ofanzivu protivnika i i dalje je čekala da se nešto desi, umesto da preuzme inicijativu.

U 72. minutu priliku je dobio mladi Dejan Joveljić, koji je zamenio strelca "evrogola" Pavkova. Ista sudbina se desila i njemu kao i Benu – postigao je gol nekoliko minuta nakon što je osetio travu "Karađorđa".

Posle kornera lopta je došla do Čaušića, a na putanji njegovog udarca našao se Joveljić, koji je sjajno odreagovao i preusmerio loptu ka mreži Rockova za velikih 4:0.

Taman kada su svi mislili da je vreme da se svira kraj, u poslednjim trenucima regularnog dela meča Zvezda je ponovo napala. Jovančić je došao do lopte i pao u šesnaestercu Voše, a sudija Milanović se odlučio za pištaljku i penal.

Odgovornost je preuzeo Joveljić i imao dosta sreće u postizanju sedmog ovoeszonskog gola. Golman Vojvodine ga je pročitao, ali je lopta otišla ispod njegovog tela i završila u golu. To je bilo i poslednje dešavanje u Novom Sadu, jer je odmah posle gola sviran kraj utakmice.

Crvena zvezda u narednom kolu, 5. maja, dočekuje Mladost iz Lučana, dok istog dana Vojvodina gostuje Radničkom u Nišu.

Još samo jedna pobeda u preostale tri utakmice i Crvena zvezda će odbraniti titulu prvaka Srbije.

Izabranici Vladana Milojevića rutinski su odigrali u Novom Sadu i ubedljivo savladali Vojvodinu 5:0.

Seriju golova efektno je otvorio Milan Pavkov u 22. minutu, a nastavili su Aleksa Vukanoviću 25, Mohamed El Fardu Ben u 66. i Dejan Joveljić u 78. i 91.

Prvu "meč loptu" za još jedan pehar u svojim vitrinama, crveno-beli imaće u nedelju od 18 časova, kada dočekuju Mladost iz Lučana koju su ove sezone već triput savladali (2:1, 3:1 i 4:1), a predstoje im još dva međusobna duela. Pored pomenutog u prvenstvu tu je i revanš polufinala Kupa u Lučanima.

Crveno-beli su doputovali u Novi Sad bez nedovoljno oporavljenog Ričmonda Boaćija i, zbog žutih kartona, suspendovanog Branka Jovičića. U startnoj postavi Vojvodine bio je Nemanja Milojević, sin Zvezdinog trenera Vladan Milojevića.

Nije Vojvodina pružila otpor kao što je umela prethodnih sezona, posebno na svom stadionu, ali to i ne čudi imajući u vidu krizu u kojoj se "lale" nalaze. Bio je ovo njihov četvrti uzastopni poraz u plej-ofu, a podsetimo i da su se jedva domogli mesta među prvih osam timova Superlige.

Imali su Novosađani, ipak, nekoliko dobrih prilika za pogodak, a najbolje dve početkom drugog poluvremena. Obe posle loših reakcija Zvezdinih štopera, prvo Milunovića, a onda i Babića, ali je Milan Borjan bio koncentrisan, a Zukić neprecizan.

Zvezda je konstatno imala inicijativu, međutim, posle sat vremena igre nije delovalo da će gosti biti tako ubedljivi, ali su ove srede "rezervisti" Ben i Joveljić bili raspoloženi, pa je domaćin na kraju doživeo debakl.

Crvena zvezda je zakazala šampionsko slavlje za nedelju i utakmicu protiv Mladosti iz Lučana na stadionu Rajko Mitić. Ekipa Vladana Milojevića je na krilima slavlja u večitom derbiju pregazila Vojvodinu na Karađorđu, odigravši najbolji meč ovog proleća, pa ponovo ima ogromnih šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša - 5:0 (2:0).

Crveno-beli su pitanje pobednika praktično rešili sredinom prvog poluvremena, kada su u rasponu od samo tri minuta dva puta matirali Emila Rockova, zahvaljujući Pavkovu i Vukanoviću, dok su u nastavku meča mrežu nemoćnog sastava Radovana Krivokapića pogađali Mohamed el Fardu Ben i Dejan Joveljić(dva puta).

Domaćin je u potpunosti nadigran u svim segmentima igre, pretio je samo na startu meča preko Bojana Matića, posle čega se na terenu pitao samo gostujući tim, koji je podizao ritam kako je meč odmicao, postigao golove u idealnom trenutku, a onda na krilima rezervista pečatirao 29. trijumf u ovoj sezoni.

Novosađanima je svaka nada pala u 23. minutu. Pavkov majstorski primirio loptu na grudi posle dodavanja Čaušića, a onda iz okreta levicom zakucao loptu pod prečku domaćeg tima, za još jedan u nizu njegovih spektakularnih golova u ovoj sezoni. Tri minuta kasnije odličnu formu potvrdio je i Aleksa Vukanović, koji se odlično kretao u šesnaestrcu protivnika i odlično reagovao na pravovremeno dodavanje Stojkovića.

Krivokapićev tim je hrabro ušao u drugo poluvreme s namerom da se ekspresno vrati u igru za bodove. Dve dobre prilike imali su Matić i supertalentovani Zukić, ali su potom ostali bez koncentracije, što su kvalitetniji gosti znalački kaznili. Milojević je baš kao i protiv Partizana pogodio sa izmenama. Ben je zamenio Vukanovića na isteku časa igre i samo pet minuta kasnije i definitivno razrešio svaku dilemu kada je konačan ishod u pitanju.

Ogromnu energiju u igru gostiju uneo je i mladi Dejan Joveljić, koji je odmenio odličnog Pavkova u poslednjih 20 minuta i sa dva pogotka u svom stilu spustio zavesu na sjajno izdanje svog tima u ovom meču. Prvo je bio prilično spretan nakon udarca Čaušića, lukavo skrenuvši loptu u mrežu Novosađana, dok je u poslednjim trenucima meča preuzeo odgovornost kod izvođenja najstrože kazne i uz malo sreće još jednom poslao loptu iza leđa nesrećnog čuvara mreže domaćeg tima.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 0:5 (0:2)
/Pavkov 23, Vukanović 26, Ben 65, Joveljić 79, 90+2. penal/

Stadion: Karađorđe;
Kapacitet: 14.458
Sudija: Miloš Milovanović (Ćuprija)

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Graovac, Veselinović, Saničanin, Devetak - Mitošević, Đurić (od 46. Đuričin) - Milojević, Zukić (od 82. Mesarović), Nešković (od 74. Srećković) - Matić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Rodić (od 79. Gobeljić) - Čaušić, Jovančić - Vukanović (od 60. Ben), Marin, Ivanić - Pavkov (od 72. Joveljić).

Zemun kao kaznena ekspedicija: 5:1, 7:0! Tim iz Gornje Varoši se probudio tek na kraju prvenstva, pa je tako za 180 minuta fudbala postigao čak 12 golova. Prethodno, za 32 kola - samo 21! Da li je ovo kasno da bi opstali u Superligi? Bačka izvukla sedmicu u Zemunu, Rad poslao Vranjance na dno! Zeleno-beli postigli 12 golova u dve utakmice

Do pre sedam dana delovalo je da je Zemun siguran putnik za Prvu ligu Srbije, ali promena trenera je pozitivno uticala na ekipu koja je eksplodirala u poslednja dva kola!

Nakon velike pobede na gostovanju u Šapcu protiv Mačve (5:1), Zemunci su sjajni bili i pred svojim navijačima nadigravši direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipu OFK Bačke, i to još ubedljivije - 7:0 (4:0).

Igrači mladog trenera Radomira Kokovića su već u prvom poluvremenu postigli četiri gola preko Momčila Mrkaića (2' i 28'), odnosno Ivana Ilića (19') i Emira Azenovića (32').

Pobedu su ubedljevijom u nastavku učinili ponovo snažni Mrkaić (51'), koji je tako "zaokružio" het-trik, dok je Darko Gojković u 62. minutu savladao svog golmana Zogovića, koji se neće po lepom sećati ove utakmice, a "kraj je svirao" Nemanja Tomić (87').

Zanimljivo je da je Zemun u prva 32 kola postigao samo 21 gol, a u poslednja dva kola čak 12... Dakle više od polovine za samo 180 minuta fudbala!

Zemun i posle ovog kola ostaje u opasnoj zoni, pošto je i Rad slavio protiv Dinama (1:0), ali ako nastave da igraju ovako, ništa nije nemoguće, ostale su još tri utakmice do kraja.

Samo je pitanje gde su bili do sada...

U duelu bolje plasiranih ekipa iz plej-auta, Radnika i Voždovca, slavili su Surduličani rezultatom 4:2 (1:0), a golove za domaćina postigli su Pajović, Zlatanović, Stojanović i Damnjanović, dok je Sikimić u nastavku samo ublažio poraz.

Dve spektakularne utakmice Zemuna u finišu sezone! Posle pet komada u mrežu Mačve prošle nedelje, zeleno-plavi su danas u utakmici 34. kola razmontirali Bačku, kojoj su strpali sedam komada – 7:0.

U samo dva kola Zemun je postigao 12 golova, a ukupno je dao 21 za prethodne 32 runde Superlige! Bačka je u Gornjoj varoši izdržala cela dva minuta, kada je Mrkaić postigao vodeći gol od svoja ukupno tri na ovom meču.

Već do poluvremena bilo je 4:0 u korist domaćeg tima, tako da je samo bilo pitanje gde će se puleniRadomira Kokovića zaustaviti. Stali su na "sedmici".

Zlata vrednu pobedu upisao je Rad, koji je u direktnom okršaju za opstanak savladao Dinamo i poslao ga na dno tabele – 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Vladimir Volkov u 9. minutu. Građevinari nemaju lak raspored, čekaju ih dve utakmice u gostima, protiv Bačke i Mačve, a onda u poslednjem kolu duel sa Zemunom, možda bude direktno za opstanak u ligi.

Nastavljaju se problemi za Voždovac, koji je odigrao četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede. Zmajevi su posrnuli i u Surdulici, gde je Radnik ubedljivo slavio sa 4:2.

SUPERLIGA PLEJ-AUT 34. KOLO:

Rad - Dinamo 1:0 (1:0)
/Volkov 9/

Radnik - Voždovac 4:2 (1:0)
/Pajović 33, Zlatanović 46, Stojanović 82, Damnjanović 86 - Sikimić 63, 87/

Zemun - Bačka 7:0 (4:0)
/Mrkaić 2, 28, 51, Ilić 19, Azemović 32, Gojković 62ag, Tomić 87/

Mačva - Spartak 18.00

TABELA: Radnik 24, Spartak (-1) 23, Voždovac 21, Mačva (-1) 20, Bačka 18, Rad 18, Zemun 17, Dinamo 14.

SUPERLIGA PLEJ-OF 34. KOLO

utorak

Proleter - Radnički 2:3 (1:0)
/Vujaklija 31', Čović 61' - Heskić 50', 54', 71'/

sreda

Vojvodina - Crvena zvezda 0:5 (0:2)
/Pavkov 23, Vukanović 26, Ben 65, Joveljić 79, 91p/

Čukarički - Napredak 18.00
Partizan - Mladost 18.00 (TV Arena Sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 51, Radnički 45, Mladost (-1) 32, Čukarički (-1) 31, Partizan (-1) 30, Napredak (-1) 27, Proleter 22, Vojvodina 20.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar