Касиљас доживео срчани удар!

Чувени фудбалски голман који тренутно брани за Порто, Икер Касиљас, хоспитализован је због срчаног удара који га је задесио у среду у јутарњим часовима.

Фудбал 01.05.2019 | 17:00
Касиљас доживео срчани удар!
Шок у Порту: Касиљас имао срчани удар! Голман Порта хитно пребачен у болницу...

Икер Касиљас је икона Реал Мадрида, у том клубу је своју каријеру започео и изградио, да би је потом наставио у "комшијској" Португалији, тачније у редовима Порта.

Тридесетседмогодишњи Икер Касиљас у среду ујутру доживео је срчани удар и убрзо потом је пребачен у болницу у Порту, где га очекује операција, па је наставак његове каријере тренутно под знаком питања.

Бројни португалски медији под вињетом хитно јављају ову информацију уз допуну да је искусни чувар мреже ван животне опасности након што је подвргнут хитној лекарској интервенцији. И Порто је ову информацију потврдио локалној телевизији. 

Према наводима из Португалије, 37-годишњем Касиљасу је позлило по завршетку данашњег тренинга, а поједини медији наводе да је за њега ова сезона сигурно завршена.

Легендарни шпански голман недавно је потписао нови уговор са португалским шампионом, а према том споразуму, требало је да брани за Порто до 40 године јер постоји клаузула о аутоматском продужењу за још годину дана.
"Данас је посебан дан за мене. Осећам да је овај клуб мој дом и желим да браним за Порто до краја каријере", рекао је том приликом Касиљас. 

Легендарни голман је током блиставе каријере оставио највећи траг у Реалу из Мадрида са којим је освојио три Лиге шампиона (2000, 2002, 2014) и селекцији Шпаније са којом је постао првак Европе (2008 и 2012) и света (2010).

Икер Касиљас, шпански голман који приводи крају четврту сезону у екипи португалског Порта, у среду је на тренингу доживео срчани удар.

Освајач Светског првенства и две титуле првака Европе са репрезентацијом Шпаније, као и три Лиге шампиона са матичним клубом, Реал Мадридом, пожалио се да му није добро и одмах је пребачен у болницу.

Португалски медији пренели су да му је тамо обављена катетеризација срца и да није животно угрожен.

Касиљас 20. маја пуни 38 година, а недавно је продужио уговор са "змајевима" до лета 2019.

"Сигуран сам да то неће бити његов последњи уговор. Икер је и сам рекао да воли овај клуб и град и да никада није мењао средину због новца", рекао је тада председник Порта Пинто да Коста.

Касиљас неће моћи да помогне Порту у последња три кола националног првенства, у борби за титулу коју води са тренутно првопласираном Бенфиком.

"Змајевима" крајем месеца предстоји и финале Купа против Спортинга, док су у Лиги шампиона догурали до четвртфинала, где их је елиминисао Ливерпул.

Пре доласка у Порто, пуних 16 сезона стајао је на голу "краљевског клуба", са којим је пет пута био првак Шпаније, два пута освајач Купа краља. У ризници трофеја такође има два Интерконтинентална купа, једно Светско клупско првенство и два европска Суперкупа.

Са Портом је 2018. био првак Португала.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар