Kasiljas doživeo srčani udar!

Čuveni fudbalski golman koji trenutno brani za Porto, Iker Kasiljas, hospitalizovan je zbog srčanog udara koji ga je zadesio u sredu u jutarnjim časovima.

Fudbal 01.05.2019 | 17:00
Kasiljas doživeo srčani udar!
Šok u Portu: Kasiljas imao srčani udar! Golman Porta hitno prebačen u bolnicu...

Iker Kasiljas je ikona Real Madrida, u tom klubu je svoju karijeru započeo i izgradio, da bi je potom nastavio u "komšijskoj" Portugaliji, tačnije u redovima Porta.

Tridesetsedmogodišnji Iker Kasiljas u sredu ujutru doživeo je srčani udar i ubrzo potom je prebačen u bolnicu u Portu, gde ga očekuje operacija, pa je nastavak njegove karijere trenutno pod znakom pitanja.

Brojni portugalski mediji pod vinjetom hitno javljaju ovu informaciju uz dopunu da je iskusni čuvar mreže van životne opasnosti nakon što je podvrgnut hitnoj lekarskoj intervenciji. I Porto je ovu informaciju potvrdio lokalnoj televiziji. 

Prema navodima iz Portugalije, 37-godišnjem Kasiljasu je pozlilo po završetku današnjeg treninga, a pojedini mediji navode da je za njega ova sezona sigurno završena.

Legendarni španski golman nedavno je potpisao novi ugovor sa portugalskim šampionom, a prema tom sporazumu, trebalo je da brani za Porto do 40 godine jer postoji klauzula o automatskom produženju za još godinu dana.
"Danas je poseban dan za mene. Osećam da je ovaj klub moj dom i želim da branim za Porto do kraja karijere", rekao je tom prilikom Kasiljas. 

Legendarni golman je tokom blistave karijere ostavio najveći trag u Realu iz Madrida sa kojim je osvojio tri Lige šampiona (2000, 2002, 2014) i selekciji Španije sa kojom je postao prvak Evrope (2008 i 2012) i sveta (2010).

Iker Kasiljas, španski golman koji privodi kraju četvrtu sezonu u ekipi portugalskog Porta, u sredu je na treningu doživeo srčani udar.

Osvajač Svetskog prvenstva i dve titule prvaka Evrope sa reprezentacijom Španije, kao i tri Lige šampiona sa matičnim klubom, Real Madridom, požalio se da mu nije dobro i odmah je prebačen u bolnicu.

Portugalski mediji preneli su da mu je tamo obavljena kateterizacija srca i da nije životno ugrožen.

Kasiljas 20. maja puni 38 godina, a nedavno je produžio ugovor sa "zmajevima" do leta 2019.

"Siguran sam da to neće biti njegov poslednji ugovor. Iker je i sam rekao da voli ovaj klub i grad i da nikada nije menjao sredinu zbog novca", rekao je tada predsednik Porta Pinto da Kosta.

Kasiljas neće moći da pomogne Portu u poslednja tri kola nacionalnog prvenstva, u borbi za titulu koju vodi sa trenutno prvoplasiranom Benfikom.

"Zmajevima" krajem meseca predstoji i finale Kupa protiv Sportinga, dok su u Ligi šampiona dogurali do četvrtfinala, gde ih je eliminisao Liverpul.

Pre dolaska u Porto, punih 16 sezona stajao je na golu "kraljevskog kluba", sa kojim je pet puta bio prvak Španije, dva puta osvajač Kupa kralja. U riznici trofeja takođe ima dva Interkontinentalna kupa, jedno Svetsko klupsko prvenstvo i dva evropska Superkupa.

Sa Portom je 2018. bio prvak Portugala.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar