Обећао-испунио: Вам Бомел се враћа у Милан?

Холанђанин је забележио 50 наступа у црвено-црном дресу између 2011. и 2012, учествовао у освајању последњег "скудета".

Фудбал 01.05.2019 | 17:45
Обећао-испунио: Вам Бомел се враћа у Милан?
Марк ван Бомел вратиће се на "Сан Сиро" после седам година, али као тренер, тврди римска "Ла Репубблица".

Власници Милана одлучили су се за растанак са тренером Ђенаром Гатузом, још једним бившим играчем славног клуба који се без значајних успеха опробао на неудобној клупи, попут Кларенса Седорфа и Пипа Инзагија, али и двојице тренера који нису играли за "росонере", Винћенца Монтеле и Синише Михајловића.

Холанђанин је забележио 50 наступа у црвено-црном дресу између 2011. и 2012, учествовао у освајању последњег "скудета", а кинеским бизнисменима и њиховим саветницима "запао је за око" већ после прве сезоне на клупи ПСВ Ајндховена са којим се и даље бори са Ајаксом за титулу првака земље.

Два најтрофејнија холандска тима поравната су на два кола пре краја шампионата, с тим да је ривал из Амстердама и даље наступа у Лиги шампиона и, судећи према резултату прве полуфиналне утакмице са Тотенхемом, има одличне изгледе да стигне до великог финала.

Ван Бомелов тим ове сезоне играо је допадљив и ефективан фудбал, а ПСВ је као клуб уз њега изнедрио још неколико будућих звезда европског фудбала, од којих се Милану највише допао Стевен Бергвин.

"Ла Репубблица" тврди да је Вам Бомел, напуштајући "Сан Сиро" пре седам година, дао обећање тадашњим директорима Милана да ће се вратити једног дана.

Под Гатузовим вођством, Миланисти су остварили једну победу у последњих пет кола Серије А и пали на седмо место иза Торина који би се, да шампионат буде завршен данас, пласирао у Лигу Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар