Obećao-ispunio: Vam Bomel se vraća u Milan?

Holanđanin je zabeležio 50 nastupa u crveno-crnom dresu između 2011. i 2012, učestvovao u osvajanju poslednjeg "skudeta".

Fudbal 01.05.2019 | 17:45
Obećao-ispunio: Vam Bomel se vraća u Milan?
Mark van Bomel vratiće se na "San Siro" posle sedam godina, ali kao trener, tvrdi rimska "La Repubblica".

Vlasnici Milana odlučili su se za rastanak sa trenerom Đenarom Gatuzom, još jednim bivšim igračem slavnog kluba koji se bez značajnih uspeha oprobao na neudobnoj klupi, poput Klarensa Sedorfa i Pipa Inzagija, ali i dvojice trenera koji nisu igrali za "rosonere", Vinćenca Montele i Siniše Mihajlovića.

Holanđanin je zabeležio 50 nastupa u crveno-crnom dresu između 2011. i 2012, učestvovao u osvajanju poslednjeg "skudeta", a kineskim biznismenima i njihovim savetnicima "zapao je za oko" već posle prve sezone na klupi PSV Ajndhovena sa kojim se i dalje bori sa Ajaksom za titulu prvaka zemlje.

Dva najtrofejnija holandska tima poravnata su na dva kola pre kraja šampionata, s tim da je rival iz Amsterdama i dalje nastupa u Ligi šampiona i, sudeći prema rezultatu prve polufinalne utakmice sa Totenhemom, ima odlične izglede da stigne do velikog finala.

Van Bomelov tim ove sezone igrao je dopadljiv i efektivan fudbal, a PSV je kao klub uz njega iznedrio još nekoliko budućih zvezda evropskog fudbala, od kojih se Milanu najviše dopao Steven Bergvin.

"La Repubblica" tvrdi da je Vam Bomel, napuštajući "San Siro" pre sedam godina, dao obećanje tadašnjim direktorima Milana da će se vratiti jednog dana.

Pod Gatuzovim vođstvom, Milanisti su ostvarili jednu pobedu u poslednjih pet kola Serije A i pali na sedmo mesto iza Torina koji bi se, da šampionat bude završen danas, plasirao u Ligu Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar