Меркелова: Нећу поднијети оставку

Немачка канцеларка Ангела Меркел одбацила је спекулације да ће поднети оставку пре краја свог мандата 2021. године.

Свијет 01.05.2019 | 11:37
Меркелова: Нећу поднијети оставку
Медији су спекулисали да ће она своје намере објавити на конвенцији странке у јуну.

Меркелова, која се сматра фактором стабилности у Европи последњих 14 година, повукла се са чела демохришћана у децембру и кормило владајуће немачке странке препустила Анегрет Крамп-Каренбауер, подсећа Ројтерс

Упитана на конференцији за новинаре да ли планира да било шта саопшти о својој будућности на седници странке почетком јуна, Меркел је јуче рекла да ће "одговорити са јасним не".

Најновије медијске спекулације изазвало је изненадно сазивање састанка вођства ЦДУ само неколико дана уочи избора за Европски парламент на којима конзервативци очекују да остају највећа снага.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

НЕ НИКАКО

01.05.2019 09:46

ТИ МАЈКО ТЕРЕЗА НЕ ИДИ ДОК НАС НЕ ОДВЕДЕС СВЕ ИЗ ОВОГ ПАКЛА ЗВАНОГ РЕПУБЛИКА СРПСКА.ОД ОВИХ РОБОВЛАСНИКА ОД СИЛНИКА ..НЕ МОЗЕ СЕ ИЗДРЗАТИ..НИТИ ДЈЕЦУ ОВДЈЕ ОСТАВЉАТИ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

01.05.2019 10:21

Требас поднијети оставку сто прије цим си допустила да ти један Харадинај говори како проблем Србије и Косово не мозе ријесити Европа. Цим си то себи допустила да не реагујес и да их зато не казнис, наравно да требас поднијети оставку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није

02.05.2019 12:29

јос унистила ЕУ има јос времена! Њу-Меркек треба на суд предат, да одговара на своје греске. Ко отвори границе ЕУ ко допусти Исламиста да удју у ЕУ ??? Засто Бриранија излази из ЕУ ??? А слиједи Италија и остали.

ОДГОВОРИТЕ