Merkelova: Neću podnijeti ostavku

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je spekulacije da će podneti ostavku pre kraja svog mandata 2021. godine.

Svijet 01.05.2019 | 11:37
Merkelova: Neću podnijeti ostavku
Mediji su spekulisali da će ona svoje namere objaviti na konvenciji stranke u junu.

Merkelova, koja se smatra faktorom stabilnosti u Evropi poslednjih 14 godina, povukla se sa čela demohrišćana u decembru i kormilo vladajuće nemačke stranke prepustila Anegret Kramp-Karenbauer, podseća Rojters

Upitana na konferenciji za novinare da li planira da bilo šta saopšti o svojoj budućnosti na sednici stranke početkom juna, Merkel je juče rekla da će "odgovoriti sa jasnim ne".

Najnovije medijske spekulacije izazvalo je iznenadno sazivanje sastanka vođstva CDU samo nekoliko dana uoči izbora za Evropski parlament na kojima konzervativci očekuju da ostaju najveća snaga.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

NE NIKAKO

01.05.2019 09:46

TI MAJKO TEREZA NE IDI DOK NAS NE ODVEDES SVE IZ OVOG PAKLA ZVANOG REPUBLIKA SRPSKA.OD OVIH ROBOVLASNIKA OD SILNIKA ..NE MOZE SE IZDRZATI..NITI DJECU OVDJE OSTAVLJATI..

ODGOVORITE
Name

Milan

01.05.2019 10:21

Trebas podnijeti ostavku sto prije cim si dopustila da ti jedan Haradinaj govori kako problem Srbije i Kosovo ne moze rijesiti Evropa. Cim si to sebi dopustila da ne reagujes i da ih zato ne kaznis, naravno da trebas podnijeti ostavku.

ODGOVORITE
Name

Nije

02.05.2019 12:29

jos unistila EU ima jos vremena! Nju-Merkek treba na sud predat, da odgovara na svoje greske. Ko otvori granice EU ko dopusti Islamista da udju u EU ??? Zasto Briranija izlazi iz EU ??? A slijedi Italija i ostali.

ODGOVORITE