Клоп: Нека Меси пријети колико хоће...!

Почеле су чарке пред меч два европска гиганта. . .  Клоп пред Барселону: Њима проблеме праве Леванте и Сосиједад, можемо и ми! Тренер Ливерпула се сећа Месијевих речи из августа и најављује Фирмина у првих 11.

Фудбал 30.04.2019 | 23:10
Клоп: Нека Меси пријети колико хоће...!
На данашњој конференцији за штампу учесници другог полуфинала Лиге шампиона говорили су о својим шансама и надањима.

Будући да је најбољи фудбалер Барселоне Лионел Меси пред почетак сезоне рекао да планира да "врати" титулу првака Европе у своје руке, тренер Ливерпула Јирген Клоп није остао дужан. Немачки стратег је одговорио фудбалеру и рекао да се не плаши претњи, већ да су дошли да ураде све да прођу у финале.

"Меси је пре него што је све почело рекао да жели да "поврати" трофеј Лиге шампиона, што је само по себи јасна претња. И ми једнако желимо то да урадимо, не плашимо се претњи, због тога смо ту где јесмо", рекао је харизматични тренер.

Он је додао да Барселона није само Меси, али да је јасно да највећа претња долази управо од Аргентинца, који у овој сезони игра на свом препознатљивом нивоу и полако истиче себе као јединог кандидата за овогодишњу "златну лопту".

"Не припремам екипу само против Месија, али он јесте највећи проблем. Постоје тренуци утакмице у којима ћемо морати да се концентришемо само на њега, али Барса такође има још десет играча који у сваком тренутку могу да промене утакмицу",  закључио је Јирген Клоп.

Лионел Меси ће у сутрашњем дуелу добити прилику да постигне први гол у каријери против Ливерпула и потврди тврдње тренера енглеске екипе да је најопаснији фудбалер свог тима.

Аргентинац је досад свега два пута наступао против сутрашњег ривала, и то у сезони 2006/07 када се Барселона сусрела са Ливерпулом у осмини финала Лиге шампиона. Енглези су избацили "блауграну" због правила гола у гостима – славили су на "Ноу кампу" 2:1, док су Каталонци успели да победе само 1:0 у другом мечу што им није било довољно за пролаз даље.

Можда и најбољи фудбалер данашњице имаће тако прилику да постигне свој први гол против "црвених" и реваншира се за тадашње испадање и приближи своју екипу овосезонском финалу.

Једно је сигурно, сутра увече чека нас веома занимљив дуел, а Меси и Клоп ће на терену расправити око шанси својих екипа и "резервације" учешћа у најважнијој утакмици сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар