Klop: Neka Mesi prijeti koliko hoće...!

Počele su čarke pred meč dva evropska giganta. . .  Klop pred Barselonu: Njima probleme prave Levante i Sosijedad, možemo i mi! Trener Liverpula se seća Mesijevih reči iz avgusta i najavljuje Firmina u prvih 11.

Fudbal 30.04.2019 | 23:10
Klop: Neka Mesi prijeti koliko hoće...!
Na današnjoj konferenciji za štampu učesnici drugog polufinala Lige šampiona govorili su o svojim šansama i nadanjima.

Budući da je najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi pred početak sezone rekao da planira da "vrati" titulu prvaka Evrope u svoje ruke, trener Liverpula Jirgen Klop nije ostao dužan. Nemački strateg je odgovorio fudbaleru i rekao da se ne plaši pretnji, već da su došli da urade sve da prođu u finale.

"Mesi je pre nego što je sve počelo rekao da želi da "povrati" trofej Lige šampiona, što je samo po sebi jasna pretnja. I mi jednako želimo to da uradimo, ne plašimo se pretnji, zbog toga smo tu gde jesmo", rekao je harizmatični trener.

On je dodao da Barselona nije samo Mesi, ali da je jasno da najveća pretnja dolazi upravo od Argentinca, koji u ovoj sezoni igra na svom prepoznatljivom nivou i polako ističe sebe kao jedinog kandidata za ovogodišnju "zlatnu loptu".

"Ne pripremam ekipu samo protiv Mesija, ali on jeste najveći problem. Postoje trenuci utakmice u kojima ćemo morati da se koncentrišemo samo na njega, ali Barsa takođe ima još deset igrača koji u svakom trenutku mogu da promene utakmicu",  zaključio je Jirgen Klop.

Lionel Mesi će u sutrašnjem duelu dobiti priliku da postigne prvi gol u karijeri protiv Liverpula i potvrdi tvrdnje trenera engleske ekipe da je najopasniji fudbaler svog tima.

Argentinac je dosad svega dva puta nastupao protiv sutrašnjeg rivala, i to u sezoni 2006/07 kada se Barselona susrela sa Liverpulom u osmini finala Lige šampiona. Englezi su izbacili "blaugranu" zbog pravila gola u gostima – slavili su na "Nou kampu" 2:1, dok su Katalonci uspeli da pobede samo 1:0 u drugom meču što im nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

Možda i najbolji fudbaler današnjice imaće tako priliku da postigne svoj prvi gol protiv "crvenih" i revanšira se za tadašnje ispadanje i približi svoju ekipu ovosezonskom finalu.

Jedno je sigurno, sutra uveče čeka nas veoma zanimljiv duel, a Mesi i Klop će na terenu raspraviti oko šansi svojih ekipa i "rezervacije" učešća u najvažnijoj utakmici sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar