Асанж сутра пред судом у Лондону

Пред судом у Лондону сутра ће бити изречена казна оснивачу “Викиликса” Џулијану Асанжу због кршења услова одређене кауције, саопштено је данас из “Викиликса”.

Свијет 30.04.2019 | 21:35
Асанж сутра пред судом у Лондону
– Асанжу ће сутра бити изречена казна пред судом Саутверк због кршења услова кауције ради захтјева и одобрења политичког азила. Сутра ће пред судом у Вестминстеру бити разматран захтјев САД за изручење Асанжа – наводи се у поруци “Викиликса” објављеној на друштвеној мрежи Твитер.

Асанж је портал “Викиликс” основао 2006. године, да би објавио повјерљиве податке о активностима влада неколико земаља, укључујући САД.

Након оптужби за силовање у Шведској 2012. године, Асанж је затражио азил у Амбасади Еквадора у Лондону, да би избјегао изручење Стокхолму.

Суд је одбацио случај силовања 2017. године, али је Велика Британија упорно инсистирала на хапшењу Асанжа због тога што се није појавио на суду у Лондону. 

Британска полиција ухапсила је Асанжа 11. априла у Лондону, након што му је Еквадор укинуо право на азил.

Асанж је у Лондону ухапшен због кршења услова кауције.

Британске власти саопштиле су да неће изручити Асанжа Вашингтону, уколико постоји могућност да он у САД буде осуђен на смртну казну.

Министарство правде САД саопштило је да Асанж може бити осуђен на максималну казну затвора у трајању од пет година, због хаковања рачунара. 

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тужно је

30.04.2019 21:26

Чим неко прича шта се дешава, одмах те затварају, не гине ти робија, смрт, мучење. Омржен је онај ко истину збори, увијек био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патак Дачо

01.05.2019 04:58

.Највећивитез данашњице и потребно је да сви слободни људи дигну глас за слободу Асанжа. Жив био! Служимо истини и слободи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

морган

01.05.2019 08:19

Да нам је бог дао бар јос једног Асанза вријеме је да се ова свјетска банда једном раскринка. Издрзи свети цовјеце. Како се видјети мозе, нико не стаде у твију одбрану а многи имадосе и то какве користи од тебе. Зликовци велесветски

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

01.05.2019 14:45

Ма небрините иза Асанза стоји Британија Аустралија и Нови Зеланд несмије му фалити длака са главе ово са судом је само представа .Ја сам слусала неко веце изјаву његове мајке и ви погледајте има на yу_ тубе зена казе он иде куци ускоро.

ОДГОВОРИТЕ