СЛС: Раднички и Пролетер - опет из "кеца у двојку"!

"Реприза" у Новом Саду! Фудбалери нишког Радничког су после преокрета савладали Пролетер на гостовању резултатом 3:2, у оквиру плеј-офа Суперлиге Србије.  Нишлије преокретом одржале прикључак са Црвеном звездом у репризи утакмице из првог дела сезоне.

Фудбал 30.04.2019 | 20:45
СЛС: Раднички и Пролетер - опет из "кеца у двојку"!
Овим тријумфом изабраници Ненада Лалатовића су се поново приближили Црвеној звезди на три бода разлике, али нема индиција да имају намеру да се укључе у борбу за титулу.

Са друге стране, Пролетер је на седмој позицији са 22 бода, два више од Војводине, која има и утакмицу мање.

Домаћи су повели у 31. минуту голом Срђана Вукајије и са предношћу су отишли на велики одмор.

Ипак, за девет минута у наставку Нермин Хаскић је постигао два гола, у размаку од 240 секунди, Немања Човић је на истеку првог сата фудбала поравнао, али је најбољи стрелац Суперлиге комплетирао хет-трик десет минута касније.

Подсетимо, у новембру су исте екипе одиграле утакмицу која је завршена - "прелазом", уз већ антологијски аутогол дефанзивца Пролетера Зарије Ламбулића.

Фудбалери Радничког из Ниша победили су на гостовању новосадски Пролетер након преокрета у другом полувремену резултатом 3:2.

Ова утакмица чекала се са посебном пажњом будући да је претходни сусрет ове две екипе, који је нишки клуб добио 2:1 после преокрета и неколико спорних тренутака, завршио под истрагом УЕФА због сумњи у нерегуларност.

Ни овај меч није пропустио да донесе узбуђења и резултатску „клацкалицу“. Поново су изабраници Ненада Лалатовића славили "после хендикепа" на полувремену и продужили своје надање за титулу.

Домаћи су били бољи ривал у првом делу сусрета, имали су потпуну теренску иницијативу и спречили Нишлије да упуте ударац ка њиховом голу. Своју офанзиву успели су да материјализују у 31. минуту преко Срђана Вујаклије који постигао погодак на асистенцију Слободана Новаковића.

До паузе Пролетер је наставио да напада, али није успео да повећа предност па се на одмор отишло са истим резултатом као и у претходном дуелу ове две екипе.

А у наставку – потпуни преокрет!

Најбољи стрелац Суперлиге Нермин Хаскић узео је ствар у своје руке и за само девет минута игре у другом полувремену преокренуо резултат у корист свог тима. Први погодак постигао је у 50. минуту да би свега четири минута касније други пут затресао мрежу и довео своју екипу у предност.

Потпуну репризу утакмице која је била под истрагом УЕФА спречио је фудбалере домаћихНемања Човић који је у 61. минуту поравнао резултат на 2:2.

Ипак, Раднички је убрзо успео да дође до победе и још једном врати резултат у своју корист.Хескић је наставио свој шоу постигавши и свој трећи погодак само десет минута након изједначујућег гола домаћих и на тај начин донео тријумф свом тиму.

Ова три бода гостима значе наставак наде да могу да дођу до титуле у овој сезони. Црвена звезда је сада прва са три бода више од Лалатовићеве екипе, али и утакмицом мање, коју ће сутра одиграти против Војводине у Новом Саду.

Пролетер после ове утакмице остаје на седмом месту са два бода више од другог новосадског клуба.

Резултати 34. кола:

уторак

Пролетер - Раднички Ниш 2:3 (1:0)
/Вујаклија 31', Човић 61' - Хескић 50', 54', 71'/

среда

плеј-оф

Војводина - Црвена звезда 16.00
Чукарички - Напредак 18.00
Партизан - Младост Лучани 18.00

плеј-аут

Рад - Динамо Врање 16.00
Земун - Бачка 16.00
Радник - Вождовац 16.00
Мачва - Спартак 18.00

Табела плеј-оф: Црвена звезда 48, Раднички (+1) 45, Младост 32, Чукарички 31, Партизан 30, Напредак 27, Пролетер (+1) 22, Војводина 20

Табела плеј-аут: Спартак 23, Вождовац 21, Радник 21, Мачва 20, Бачка 18, Рад 15, Динамо 14, Земун 14 

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар