SLS: Radnički i Proleter - opet iz "keca u dvojku"!

"Repriza" u Novom Sadu! Fudbaleri niškog Radničkog su posle preokreta savladali Proleter na gostovanju rezultatom 3:2, u okviru plej-ofa Superlige Srbije.  Nišlije preokretom održale priključak sa Crvenom zvezdom u reprizi utakmice iz prvog dela sezone.

Fudbal 30.04.2019 | 20:45
SLS: Radnički i Proleter - opet iz "keca u dvojku"!
Ovim trijumfom izabranici Nenada Lalatovića su se ponovo približili Crvenoj zvezdi na tri boda razlike, ali nema indicija da imaju nameru da se uključe u borbu za titulu.

Sa druge strane, Proleter je na sedmoj poziciji sa 22 boda, dva više od Vojvodine, koja ima i utakmicu manje.

Domaći su poveli u 31. minutu golom Srđana Vukajije i sa prednošću su otišli na veliki odmor.

Ipak, za devet minuta u nastavku Nermin Haskić je postigao dva gola, u razmaku od 240 sekundi, Nemanja Čović je na isteku prvog sata fudbala poravnao, ali je najbolji strelac Superlige kompletirao het-trik deset minuta kasnije.

Podsetimo, u novembru su iste ekipe odigrale utakmicu koja je završena - "prelazom", uz već antologijski autogol defanzivca Proletera Zarije Lambulića.

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su na gostovanju novosadski Proleter nakon preokreta u drugom poluvremenu rezultatom 3:2.

Ova utakmica čekala se sa posebnom pažnjom budući da je prethodni susret ove dve ekipe, koji je niški klub dobio 2:1 posle preokreta i nekoliko spornih trenutaka, završio pod istragom UEFA zbog sumnji u neregularnost.

Ni ovaj meč nije propustio da donese uzbuđenja i rezultatsku „klackalicu“. Ponovo su izabranici Nenada Lalatovića slavili "posle hendikepa" na poluvremenu i produžili svoje nadanje za titulu.

Domaći su bili bolji rival u prvom delu susreta, imali su potpunu terensku inicijativu i sprečili Nišlije da upute udarac ka njihovom golu. Svoju ofanzivu uspeli su da materijalizuju u 31. minutu preko Srđana Vujaklije koji postigao pogodak na asistenciju Slobodana Novakovića.

Do pauze Proleter je nastavio da napada, ali nije uspeo da poveća prednost pa se na odmor otišlo sa istim rezultatom kao i u prethodnom duelu ove dve ekipe.

A u nastavku – potpuni preokret!

Najbolji strelac Superlige Nermin Haskić uzeo je stvar u svoje ruke i za samo devet minuta igre u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat u korist svog tima. Prvi pogodak postigao je u 50. minutu da bi svega četiri minuta kasnije drugi put zatresao mrežu i doveo svoju ekipu u prednost.

Potpunu reprizu utakmice koja je bila pod istragom UEFA sprečio je fudbalere domaćihNemanja Čović koji je u 61. minutu poravnao rezultat na 2:2.

Ipak, Radnički je ubrzo uspeo da dođe do pobede i još jednom vrati rezultat u svoju korist.Heskić je nastavio svoj šou postigavši i svoj treći pogodak samo deset minuta nakon izjednačujućeg gola domaćih i na taj način doneo trijumf svom timu.

Ova tri boda gostima znače nastavak nade da mogu da dođu do titule u ovoj sezoni. Crvena zvezda je sada prva sa tri boda više od Lalatovićeve ekipe, ali i utakmicom manje, koju će sutra odigrati protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Proleter posle ove utakmice ostaje na sedmom mestu sa dva boda više od drugog novosadskog kluba.

Rezultati 34. kola:

utorak

Proleter - Radnički Niš 2:3 (1:0)
/Vujaklija 31', Čović 61' - Heskić 50', 54', 71'/

sreda

plej-of

Vojvodina - Crvena zvezda 16.00
Čukarički - Napredak 18.00
Partizan - Mladost Lučani 18.00

plej-aut

Rad - Dinamo Vranje 16.00
Zemun - Bačka 16.00
Radnik - Voždovac 16.00
Mačva - Spartak 18.00

Tabela plej-of: Crvena zvezda 48, Radnički (+1) 45, Mladost 32, Čukarički 31, Partizan 30, Napredak 27, Proleter (+1) 22, Vojvodina 20

Tabela plej-aut: Spartak 23, Voždovac 21, Radnik 21, Mačva 20, Bačka 18, Rad 15, Dinamo 14, Zemun 14 

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar