Ешторил: Лајовић одмах испао!

Лајовић игру из Монте Карла није успео да пренесе у Ешторил! Српски тенисер, Душан Лајовић, елиминисан је са турниру у Ешторилу, пошто је у првом колу изгубио од Аргентинца, Леонарда Мајера у два сета.  Пад 23. играча света!

Тенис 30.04.2019 | 19:55
Ешторил: Лајовић одмах испао!
Мајер је српског тенисера савладао после скоро два часа игре – 7:6(3), 6:4.

Лајовић није успео да настави са одличним партијама, после недавно оствареног највећег успеха у каријери и пласмана у финале Мастерса у Монте Карлу.

Аргентинац је у првом сету, приликом вођства од 5:4, имао четири сет лопте на ритерну, али се Душан тада спасао. Ипак, у тај-брејку Мајер је заслужено дошао до 1-0.

У другом сету доста више проблема било је приликом сервиса. После по два размењена брејка дошло се до 4:4, а тада је Мајер направио, испоставиће се, кључни брејк искористивши другу од три везане брејк шансе.

У нарендом гему Лајовић је имао прилику да се врати и изједначи, али ју је пропустио.

Јуче најбољи пласман на АТП листи, данас елиминација. Емотивно пражњење после финала у Монте Карлу у комбинацији са физичким напором због пута у Португалију коштали су Душана Лајовића бољег учинка на АТП турниру у Ешторилу. Српски тенисер већ је завршио такмичење, изгубивши дуел прве рунде од АргентинцаЛеонадра Мајера – 0:2.

По сетовима је било 6:7, 4:6 после сат и 55 минута игре, уз утисак да је Лајовић пропуштао шансе да узврати чак и у тренуцима кад су многи помислили да ће пасти. Иако је 23. играч света добрих тренутака, држао се добро у првом сету све до тај-брејка, у другом се, без обзира на изгубљен сервис у првом гему, консолидовао и направио два брејка, чак је при резултату 5:4 имао шансу да одузме сервис Мајеру, међутим, 62. на АТП листи није дао и пласирао се у наредно коло.

Ово је Мајеру била трећа победа над Душаном у четири међусобна сусрета. У наредном колу ће играти против Малека Жазирија из Туниса који је био бољи од Николаса Жарија (2:1), док је елиминацијом Лајовића Србија остала без представника, с обзиром да је Филип Крајиновић због повреде морао да преда меч Италијану Салватореу Краузу.

Мајер у другом колу Ешторила за противника има тенисера из Туниса, Малека Џазирија.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар