Атлетикове промјене: Капитен одлази први!

Уругвајски репрезентативац најавио растанак са клубом.

Фудбал 01.05.2019 | 16:00
Атлетикове промјене: Капитен одлази први!
Почиње нова ера у Атлетико Мадриду.

Званично је, дугогодишњи капитен и стуб одбране Дијего Годин напушта клуб након девет година проведених у том тиму.

Како преноси шпанска "Марка", Уругвајац је заказао своју "опроштајну утакмицу" за 12. мај када ће Атлетико дочекати Севиљу на свом терену.

Дуго се већ прича о реконструкцији међу "јорганџијама", било је јасно да је ова сезона потписана као неуспешна упркос вероватном другом месту у Примери. Изабраници Дијега Симеонеа нису успели да направе озбиљнији резултат у Лиги шампиона, испадање од Јувентуса продубило је ране екипе и указало да је код неких играча дошло до засићења.

Зато челници клуба спремају промену играчког кадра, а она ће бити предвођена капитеном који ће по истеку уговора овог лета променити средину. Клуб је већ "напустио" и Лукас Ернандез, који је потписао предуговор са Бајерном и отићи ће у Немачку у наредном прелазном року.

Годину се "смеши" Италија – милански гиганти су изузетно заинтересовани за његове услуге и верује се да ће управо град на северу "чизме" бити његова наредна дестинација.

Наводно Интер предњачи у том двобоју, међу "неразурима" Уругвајац већ има Миранду са којим је играо у Атлетику и са којим се добро познаје па се због тога очекује да ће превагнути на ту страну. "Кадена сер" пише да су црно-плави за њега спремили двогодишњи уговор, са опцијом продужетка на још једну годину, са годишњом платом од пет и по милиона евра.

Ово значи да је управа Атлетика одлучна у својој намери да подмлади и освежи састав. Поставља се питање ко ће из постојеће гарнитуре остати у клубу, као и да ли ће Дијего Симеоне предводити тим и наредне сезоне.

У сваком случају, дугогодишњи капитен напушта "Ванда Метрополитано" након девет година и преко 380 наступа. Видећемо у ком правцу ће се кретати брод Атлетико Мадрида без команданта одбране за кормилом...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар