Atletikove promjene: Kapiten odlazi prvi!

Urugvajski reprezentativac najavio rastanak sa klubom.

Fudbal 01.05.2019 | 16:00
Atletikove promjene: Kapiten odlazi prvi!
Počinje nova era u Atletiko Madridu.

Zvanično je, dugogodišnji kapiten i stub odbrane Dijego Godin napušta klub nakon devet godina provedenih u tom timu.

Kako prenosi španska "Marka", Urugvajac je zakazao svoju "oproštajnu utakmicu" za 12. maj kada će Atletiko dočekati Sevilju na svom terenu.

Dugo se već priča o rekonstrukciji među "jorgandžijama", bilo je jasno da je ova sezona potpisana kao neuspešna uprkos verovatnom drugom mestu u Primeri. Izabranici Dijega Simeonea nisu uspeli da naprave ozbiljniji rezultat u Ligi šampiona, ispadanje od Juventusa produbilo je rane ekipe i ukazalo da je kod nekih igrača došlo do zasićenja.

Zato čelnici kluba spremaju promenu igračkog kadra, a ona će biti predvođena kapitenom koji će po isteku ugovora ovog leta promeniti sredinu. Klub je već "napustio" i Lukas Ernandez, koji je potpisao predugovor sa Bajernom i otići će u Nemačku u narednom prelaznom roku.

Godinu se "smeši" Italija – milanski giganti su izuzetno zainteresovani za njegove usluge i veruje se da će upravo grad na severu "čizme" biti njegova naredna destinacija.

Navodno Inter prednjači u tom dvoboju, među "nerazurima" Urugvajac već ima Mirandu sa kojim je igrao u Atletiku i sa kojim se dobro poznaje pa se zbog toga očekuje da će prevagnuti na tu stranu. "Kadena ser" piše da su crno-plavi za njega spremili dvogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još jednu godinu, sa godišnjom platom od pet i po miliona evra.

Ovo znači da je uprava Atletika odlučna u svojoj nameri da podmladi i osveži sastav. Postavlja se pitanje ko će iz postojeće garniture ostati u klubu, kao i da li će Dijego Simeone predvoditi tim i naredne sezone.

U svakom slučaju, dugogodišnji kapiten napušta "Vanda Metropolitano" nakon devet godina i preko 380 nastupa. Videćemo u kom pravcu će se kretati brod Atletiko Madrida bez komandanta odbrane za kormilom...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar